spot_img
22.3 C
București
miercuri, august 10, 2022
AcasăDezvaluiriSoțul unei deputate, fost ofițer SRI, indicat ca șeful rețelei de boschetari...

Soțul unei deputate, fost ofițer SRI, indicat ca șeful rețelei de boschetari de un milion de euro

-

Dosarul de evaziune fiscală de un milion de euro în care doar soții Valentin / Elena Puica și Marius Ghierghiu  sunt  condamnați la pedepse grele, a fost repus pe rol printr-o adevărată declarație-bombă a inculpatului principal, Valentin Puica, dată vineri în fața Instanței, scrie Special Arad.

- Reclama -

Soții Puică au fugit din țară, dar ei au fost arestați la Belfast, iar acum sunt în fața instanței.

Valentin Puica a  pronunțat de două ori numele fostului ofițer SRI, Cătălin Boghicevici, soțul doamnei deputat PNL.Claudia Boghicevici, fost ministru al Muncii.

Claudia Boghicevici, ministrul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, sustine o conferinta de presa, la sediul ministerului, joi, 22 martie 2012. GABRIEL PETRESCU / MEDIAFAX FOTO

„Nu am fost decât un administrator care făcea ce i se zicea. Cătălin Boghicevici era patronul și tot ce mișca în firmă pornea de la el!” –a spus Valentin Puica în fața judecătorului. De două ori și-a reiterat declarația și de două ori i-a dictat grefierei Valentin Puica numele lui Cătălin Boghicevici.
Această declarație, coroborată cu informațiile conținute în dosarul-mamă – cea mai importantă: Fiind audiat, martorul Boghicevici Cătălin Bogdan (vol III, f 357 – 362) a recunoscut faptul că el a fost cel care a postat comenzile pe bursa de transport, că a ţinut legătura personal cu transportatorii, indicându-le locul de încărcare, locul de descărcare, precum şi preţul serviciului prestat, însă arată că acest lucru l-a făcut pentru a-l ajuta pe inculpatul Puica Valentin Ioan, cu care era în relaţii de prietenie, neavând cunoştinţă despre faptul că acesta nu înregistrează în contabilitate acele operaţiuni comerciale” .

La începutul lui 2011, Puica Valentin a pus în aplicare propriul plan de recrutare a unor boschetari cu 6-7 clase, oameni fără adăpost și practic lipsiți de orice fel de discernămând social și economic. A fost creat un triunghi de firme-fantomă : Cristal Business Oil SRL, SC Ciubuc Business Food SRL și SC european White Sugar SRL – toate cu același sediu social (Tribunul Dobra, nr. 18) – firme prin care, conform materialelor de urmărire penală, s-au livrat pe piața internă cantități impresionante de mărfuri de aproape 22 de mililoane de lei noi.  Cei trei amărâți au fost de acord să semneze actele de înființare a societăților și restul documentelor frauduloase pentru sume derizorii.
.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Românii fac 15.000 de euro urcarea pe Mont Blanc

0
Depozit de 15.000 euro pentru salvare și înmormântare ca să urci pe Mont Blanc. Banii sunt pentru a acoperi costurile în cazul în care trebuie...