spot_img
2 C
București
sâmbătă, noiembrie 23, 2024
AcasăActualitateȘoșoacă, probleme penale în scandalul divorțului în stil italian: "Bărbat de căcat...

Șoșoacă, probleme penale în scandalul divorțului în stil italian: „Bărbat de căcat ce ești! Jigodie ordinară, mort după putere și bani”

-

- Reclama -

de Bogdan Tiberiu Iacob, preluare Inpolitics

Scandalul din familia senatoarei Diana Șoșoacă ia amploare, presa publicînd azi mesaje vehemente de insultă și de amenințare la adresa soțului politicianei, Silvestru, prin care e anunțat inclusiv că îi este barat accesul la copiii cuplului dacă nu vrea să se aleagă cu ordin de restricție. Problema e că respectivele mesaje riscă să intre sub incidența legii nr. 217/2003 pentru prevenirea şi combaterea violenţei domestice, ceea ce ar putea la o situație inversă, adică senatoarea să fie cea împotriva căreia să se dea un ordin de restricție.

”Bărbat de căcat ce ești! Jigodie ordinară, mort după putere și bani. Neasumat, iresponsabil, ai înfipt cuțitul pe la spatele soției tale. Nici acum nu ai venit cu iertare. Ai distrus tot. Îmi provoci vomă, vierme ce ești. Să nu mai îndrăznești să îmi scrii vreodată, mizerie abjectă.
Propriul tău partid? Ai pierdut tot și tot nu te trezești? Cretin idiot, dobitoc înfumurat. Mort după funcții, ai trădat cauza, javră. Te scuipă toată lumea. Nu a fost niciodată propriul tău partid. Acest partid a fost făcut pentru munca și sacrificiul unui om, la cererea poporului român. Să îți intre bine în cap, fătalăule. Du-te și te freacă la Sighet și urlă ca boul la lună, că lup nu ai fost niciodată. Ești un ratat laș, misogin, ordinar, de tot rahatul. Să nu mai îndrăznești să îmi pronunți numele, mizerie de ratat de bărbat ce ești. Un întreținut, un infantil, un trădător. Te va scuipa tot poporul român pt trădarea ta. O să îți trimit actele, să nu te apropii de mine și copii că cer ordin de protecție”.

Cam așa sună mesajele difuzate azi de Realitatea.net, trimise de senatoarea Șoșoacă soțului său.

Mesaje care, cum spuneam ar putea cădea sub incidența legii contra violenței domestice, care prevede:

Art. 3. – În sensul prezentei legi, violenţa domestică înseamnă orice inacţiune sau acţiune intenţionată de violenţă fizică, sexuală, psihologică, economică, socială, spirituală sau cibernetică, care se produce în mediul familial sau domestic ori între soţi sau foşti soţi, precum şi între actuali sau foşti parteneri, indiferent dacă agresorul locuieşte sau a locuit împreună cu victima.
Art. 4. – (1) Violenţa domestică se manifestă sub următoarele forme:
a) violenţa verbală – adresarea printr-un limbaj jignitor, brutal, precum utilizarea de insulte, ameninţări, cuvinte şi expresii degradante sau umilitoare;

b) violenţa psihologică – impunerea voinţei sau a controlului personal, provocarea de stări de tensiune şi de suferinţă psihică în orice mod şi prin orice mijloace, prin ameninţare verbală sau în orice altă modalitate, şantaj, violenţă demonstrativă asupra obiectelor şi animalelor, afişare ostentativă a armelor, neglijare, controlul vieţii personale, acte de gelozie, constrângerile de orice fel, urmărirea fără drept, supravegherea locuinţei, a locului de muncă sau a altor locuri frecventate de victimă, efectuarea de apeluri telefonice sau alte tipuri de comunicări prin mijloace de transmitere la distanţă, care prin frecvenţă, conţinut sau momentul în care sunt emise creează temere, precum şi alte acţiuni cu efect similar(…)

f) violenţa socială – impunerea izolării persoanei de familie, de comunitate şi de prieteni, interzicerea frecventării instituţiei de învăţământ sau a locului de muncă, interzicerea/limitarea realizării profesionale, impunerea izolării, inclusiv în locuinţa comună, privarea de acces în spaţiul de locuit, deposedarea de acte de identitate, privare intenţionată de acces la informaţie, precum şi alte acţiuni cu efect similar;
g) violenţa spirituală – subestimarea sau diminuarea importanţei satisfacerii necesităţilor moral-spirituale prin interzicere, limitare, ridiculizare, penalizare a aspiraţiilor membrilor de familie, a accesului la valorile culturale, etnice, lingvistice ori religioase, interzicerea dreptului de a vorbi în limba maternă şi de a învăţa copiii să vorbească în limba maternă, impunerea aderării la credinţe şi practici spirituale şi religioase inacceptabile, precum şi alte acţiuni cu efect similar sau cu repercusiuni similare;
h) violenţa cibernetică – hărţuire online, mesaje online instigatoare la ură pe bază de gen, urmărire online, ameninţări online, publicarea nonconsensuală de informaţii şi conţinut grafic intim, accesul ilegal de interceptare a comunicaţiilor şi datelor private şi orice altă formă de utilizare abuzivă a tehnologiei informaţiei şi a comunicaţiilor prin intermediul calculatoarelor, telefoanelor mobile inteligente sau altor dispozitive similare care folosesc telecomunicaţiile sau se pot conecta la internet şi pot transmite şi utiliza platformele sociale sau de e-mail, cu scopul de a face de ruşine, umili, speria, ameninţa, reduce la tăcere victima.

Legea mai prevede că ”autorităţile administraţiei publice centrale şi locale au obligaţia să ia măsurile necesare pentru prevenirea violenţei domestice, ca și pentru preîntâmpinarea unor situaţii de încălcare repetată a drepturilor fundamentale ale victimelor violenţei domestice”.

Dacă, la o eventuală plîngere a lui Silvestru Șoșoacă, senatoarei i s-ar atribui în urma anchetei culpa cu privire la săvârşirea unor fapte de violenţă domestică, împotriva ei s-ar putea lua măsuri precum un ordin de restricție. De asemenea, în soluționarea cazului de divorț, pe care senatoarea deja l-a anunțat, legea prevede că se poate lua măsura de a participa la programele speciale de consiliere psihologică, printr-o decizie a instanţelor judecătoreşti, dispusă din oficiu sau la cererea expresă formulată de către celălalt soţ.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img