spot_img
18.6 C
București
miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăAnalizeFostul preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi Cristian Adomniţei, achitat în Dosarul Albumul:...

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi Cristian Adomniţei, achitat în Dosarul Albumul: Poliție Politică și colaboratorul sub acoperire beat

-

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi Cristian Adomniţei, achitat în Dosarul Albumul, susţine că după nouă ani de proces e greu să se mai bucure, dar că justiţia ”oarbă” a funcţionat, după ce Înalta Curte a decis strămutarea procesului său de la Iaşi la Galaţi.

Cristian Adomniţei a scris joi pe Facebook, în prima sa reacţie după ce în urmă cu două săptămâni a fost achitat în Dosarul Albumul că după ani de proces în care era pregătit ”pentru orice”, e greu să se mai bucure. 

- Advertisement -

”Îmi pare rău pentru cei din jurul meu care au suferit enorm. Îmi pare rău pentru oamenii sărmani (căci aceia avuţi se descurcă în toate regimurile) din judeţul Iaşi pe care nu am mai apucat să îi ajut. Mă înclin în faţa judecătorilor orbi”, a precizat Adomniţei.

Fostul şef al CJ Iaşi adaugă că dacă ar fi comis vreo faptă s-ar fi bucurat pentru sentinţa Curţii de Apel Galaţi, dar că în aceste condiţii nu simte vreo bucurie.

- Advertisement -

”Nu, nu simt asta. În schimb, între emoţie şi raţiune, îmi dau seama că justiţia oarbă a funcţionat. Înalta Curte a funcţionat când a decis să îmi strămute dosarul de la justiţia cu ochi şi urechi, cu camere şi microfoane, cu agendă secretă, dar foarte publică, la o justiţie care nu trebuia să justifice, printre altele, confiscarea unei funcţii publice obţinute cu 200.000 de voturi. Curtea de Apel Galaţi a funcţionat când a reuşit să citească, să desluşească, să desfacă o plăsmuire minuţioasă de 350 de pagini A4, faţă-verso, la care, doar uitându-mă, pe mine, unul, mă lăsau puterile”, a afirmat Adomniţei.

El consideră că ancheta în cazul său a presupus multă determinare, resurse, dar şi interes.

”Să scrii un roman despre cum eu nu mi-am denunţat subalternele şi cum le-am favorizat avizând un proces-verbal care mai purta cinci semnături anterioare, de la toate compartimentele de resort ale instituţiei: câtă determinare, câtă energie, câtă resursă. Cât interes…. Şi nu, delaţiunea, după mine, nu este vreo virtute, ci îmi repugnă. Dar, în mod cert, dacă aş fi ştiut că subalternele mele ar fi făcut o infracţiune, dacă poliţia politică m-ar fi lăsat să aflu, aş fi procedat după cum mă obliga funcţia pe care o ocupam. Au preferat însă să îşi trimită colaboratorul sub acoperire beat, care să îşi pună picioarele pe masă în prezenţa mea, care să ţipe la nişte femei şi să le hărţuiască, sub toate aspectele. I-aş spune şi acum ceea ce i-am spus atunci: că nu îi permit”, a mai scris Cristian Adomniţei.

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi Cristian Adomniţei a fost achitat pe 8 februarie în Dosarul Albumul, după ce în primă instanţă fusese condamnat la trei ani şi două luni de închisoare.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img