spot_img
29.5 C
București
vineri, august 19, 2022
AcasăALEGERI 2020SONDAJ: PSD câștigă detașat alegerile locale în Mehedinți, PNL fiind la aproape...

SONDAJ: PSD câștigă detașat alegerile locale în Mehedinți, PNL fiind la aproape 30 procente distanță

-

Potrivit unui sondaj realizat la nivel local, Aladin Georgescu, cel care candidează din partea PSD pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Mehedinți, este cotat ca favorit pentru un nou mandat, conducând detașat cu 57,6%, la alegerile din 27 septembrie.

- Reclama -

La distanță de aproape 30 procente se află candidatul PNL la funcția de președinte al CJ Mehedinți, Cristinel Pavel, care ar obține 26,4%. Pe locul al treilea se află Nicolae Drăghiea (PRO Romania) – 4,2%, urmat de Ion Cupă (PMP) – 4,1%, Laurențiu Ștefănescu (USR Plus)- 3,7% și Viorel Palașcă (ALDE) – 3,5%.

În ceea ce privește partidele politice, la Consiliul Județean Mehedinți, PSD este creditat cu 52,6%, urmat de PNL, cu 28,3%, PMP – 4,8%, Pro România – 4,7%, USR Plus – 2,2%, ALDE – 2,1%.

La Primăria Drobeta Turnu Severin, candidatul PSD pentru funcția de primar, Marius Screciu, ar urma să câștige un nou mandat cu 37%. Acesta este urmat de Daniel Cârjan de la PNL, cu 28% și candidatul Pro România, Constantin Gherghe – 19%. Eduard Koler din partea PMP ar obține 7%, iar Elena Călin (USR Plus) ar primi 5%.

Pentru Consiliul Local al municipiului Drobeta Turnu Severin, PSD ar obține 39%, PNL – 32%, Pro România – 12%, PMP – 6%, USR Plus – 5%, alte partide – 6%.

Sondajul a fost realizat de Macro Media Research, la comanda PSD, calculele reliefând procentele celor care au răspuns că vor merge la vot duminică, 27 septembrie. Nu sunt luate în calcul răspunsurile celor care au spus că nu se vor prezenta la vot sau cele ale căror erau nehotărâți la momentul realizării sondajului.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Sfârșitul șefei radioteleviziunii publice germane în șampanie și contracte dubioase de...

0
Pentru prima dată în mai bine de 70 de ani, un director al radioteleviziunii publice îşi încheie mandatul înainte de termen. Un scandal preocupă...