spot_img
33.2 C
București
duminică, august 7, 2022
AcasăAnalizeInscripții la Târgu Mureș: ''Târgu Mureş - poarta Ţinutului Secuiesc''. SLOGANUL APARȚINE...

Inscripții la Târgu Mureș: ”Târgu Mureş – poarta Ţinutului Secuiesc”. SLOGANUL APARȚINE LUI SOOS ZOLTAN, CANDIDATUL SUSȚINUT DE UDMR

-

Candidatul Partidului Mişcarea Populară (PMP) la Primăria Târgu Mureş a solicitat, vineri, instituţiilor statului să îi identifice pe autorii sloganului ”Târgu Mureş – poarta Ţinutului Secuiesc”, înscris, în limba maghiară, de patru ori pe zidul de pe strada Cutezanţei şi a cerut ca municipiul să nu mai fie lăsat „la cheremul extremiştilor etnic separatişti”.

- Reclama -

”Târgu Mureş – poarta Ţinutului Secuiesc” este unul din mesajele de campanie ale lui Soós Zoltán, candidat independent susținut de UDMR.

„Unii îşi imaginează deja că au câştigat alegerile iar oraşul îl marchează în acest sens. Nu lăsaţi municipiul Târgu-Mureş la cheremul extremiştilor etnic separatişti! Cer instituţiilor statului să-şi facă datoria”, a scris Marius Paşcan pe Facebook.

El afirmă într-o postare ulterioară că a stârnit indignarea unora, care l-au acuzat de „şovinism”.

„Acum, când zidul învecinat str. Cutezanţei este murdărit provocator cu însemnele altui stat şi inscripţiile adiacente, marcă ‘secuiască’, din comentariile ‘binevoitoare’ la postarea mea, rezultă că tot eu sunt de vină şi ce mare ‘şovinist’ sunt. Ba, chiar că ar fi evident mâna unui provocator român care nu ştie cum sunt aliniate culorile din steagul Ungariei. Dar, ia priviţi imaginile alăturate cu acelaşi drapel arborat cu mare fast de primarul din Sfântu-Gheorghe. Oare nu ştia la acest nivel nici măcar el că a arborat steagul Italiei? Dar nu despre asta este vorba, oameni buni! Nu mai daţi vina pe mine pentru extremismele, separatismele etnice, autonomiile teritoriale promovate de UDMR şi consecinţele care le generează la nivelul unor semeni uşor manipulabili care cad în această capcană politică. Nu eu sunt vinovat, resping categoric, vehement, şi condamn separatismul etnic, enclavizarea autonomistă, vrajba pe criterii etnice sădită între cetăţeni”, susţine Marius Paşcan.

Acesta a spus că se aşteaptă ca toţi cetăţenii, indiferent de etnia din care fac parte, să reacţioneze la astfel de inscripţii, pentru a se putea trăi în respect reciproc şi bună pace.

„Mă aştept să vă întoarceţi împotriva celor care propovăduiesc programatic segregaţionismul etnic şi să nu-i mai votaţi. Iar cei care provoacă, profanează şi inscripţionează mesaje ostile, defăimătoare României, simbolurilor sale, şi îi învrăjbesc pe oameni, să răspundă în faţa legii şi să fie cât se poate de sever pedepsiţi”, a mai scris Marius Paşcan.

În noaptea de joi spre vineri, pe zidul de pe strada Cutezanţei, lung de circa 150 de metri, au apărut patru inscripţii în limba maghiară „Târgu Mureş – poarta Ţinutului Secuiesc”, flancate de două desene care reprezintă un drapel roşu, alb şi verde.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Rețeaua sexuală Epstein, un paravan CIA și/sau Mossad?

0
Podcasterul american Joe Rogan a sugerat, în cadrul emisiunii sale „The Joe Rogan Experience”, că miliardul american Jeffrey Epstein, condamnat pentru abuzuri sexuale, ar...