Cozmanciuc de Neamț și Costel de la Iași, pupilii baronului infractor Fenechiu, au păpat 2,5 milioane de euro din fonduri europene

0
120

Un proiect european de 2,5 milioane de euro al Universității Tehnice din Iași a fost făcut harcea-parcea pentru ca banii să ajungă în buzunarele noilor nomenclaturiști din PNL și din Primăria Iași.  Rudele și prietenii deputaților PNL Costel Alexe și Mugur Cozmanciuc au fost plătiți cu fonduri provenite din acest proiect, dezvăluia anul trecut 7 Iași.

Costel Alexe și Mugur Cozmanciuc sunt pupilii baronului infractor Relu Fenechiu.

Alexe vrea să fie șef la CJ Iași, Cozmanciuc la CJ Neamț.

CE MAI DEZVĂLUIA 7 IAȘI:

Fratele deputatului Cozmanciuc, angajat cu cerere specială

Inițial, în cadrul proiectului, a fost aprobată angajarea a doar cinci „experți evaluatori”. Însă, nu putea să rămână pe afară fratele deputatului Mugur Cozmanciuc, președintele PNL Neamț. Pentru angajarea lui Ciprian Ilie Cozmanciuc, Universitatea Tehnică a solicitat autorității de management suplimentarea posturilor cu încă un loc, cerere ce a fost aprobată.

Soția IT-ului PNL, anagajată la Primăria Iași

Un alt așa-zis expert evaluator angajat în cadrul aceluiași proiect este George Cristian Nistor, membru PNL Iași, activ în organizația Valea Lupului. Acesta lucrează în domeniul IT și și-a croit drum până la cabinetul nr.1 din Primăria Iași, fiind prezent alături de Mihai Chirica la mai multe evenimente locale și internaționale ce privesc digitalizarea administrației și spijinirea industriei IT. Cu numai câteva zile în urmă, la Primăria Iași a fost angajată soția acestuia, Anca Nistor, chiar la Biroul Proiecte Europene.

Dulgheru, omul lui Alexe. Jitariuc, omul lui Cozmanciuc.

Alte două persoane angajate pe posturile de expert- evaluator sunt Florin Liviu Dulgheru și Robert Daniel Jitariuc. Primul dintre aceștia este un apropiat al deputatului Costel Alexe. Dulgheru a candidat din partea PNL pentru funcția de primar al comunei Valea Lupului.

Jitariuc este originar din județul Suceava, dar este cunoscut ca un apropiat al deputatului PNL Mugur Cozmanciuc. Tânărul deține firma Royal CDN G2 SRL, care a prins contracte la foarte multe dintre primăriile conduse de membrii PNL, în acest sens existând suspiciunea că a benficiat de susținerea lui Cozmanciuc.

A luat peste 10.000 de euro din proiect. Liberal, angajat la Primăria lui Chirica

În august 2018, liberalul Daniel Juravle, apropiat al deputatului Costel Alexe, a fost angajat la Primăria Iași pe funcția de șef birou Cooperare Economică. Din martie până în noiembrie 2018, a fost angajat și în cadrul proiectului european derulat de Facultatea de Textile, de unde a încasat peste 10.000 de euro. Pentru că a fost „responsabil organizare program antreprenorial”, Juravle a fost plătit cu 49.928 lei, după cum reiese din declarația de avere a acestuia.

Dangă, anagajat „mentor” în proiect, iar soția prima pe lista proiectelor finanțate

Marius Dangă mănâncă cu două mâini din proiectul european „SMARTER” derulat de Universitatea Tehnică. Mai precis, acesta a fost angajat pe un post de „mentor”.

Pe de altă parte, în mod curios, proiectul depus de către soția lui Marius Dangă, Cătălina Elena, s-a clasat pe primul loc, prinzând o finanțare nerambursabilă de peste 30.000 de euro.

Nu poate fi vorba de vreo surpriză, din moment ce de evaluarea proiectelor s-au ocupat colegii de partid ai lui Marius Dangă, cu care este legat de prietenii de o viață și interese comune.

În mod ironic, recent, Dangă s-a angajat la o firmă care asigură consultanță Direcției Generale Anticorupție în dosarele ce privesc fraude cu fonduri europene.