SEVERINUL, PRIMUL LOC DIN OLTENIA LA ATRAGEREA DE FONDURI EUROPENE

0

Drobeta Turnu Severin se clasează pe primul loc, la nivelul Regiunii Oltenia, între municipiile reședință de județ cu cele mai mari sume contractate din fonduri europene nerambursabile.

„Orașul nostru are semnate contracte cu finanțare europeană, în valoare de 57,171,989 euro și depășește la acest capitol alte municipii mari ale țării, cum sunt Ploiești, Pitești, Brăila sau Baia-Mare”, declară primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu.

În topul național, la nivelul celor 319 orașe ale țării, Severinul ocupă un onorant loc 15, prin valoarea contractelor de finanțare europeană semnate.

„Pe termen scurt și mediu, unul dintre obiectivele mele prioritare rămâne accesarea tuturor surselor de finanțare disponibile la nivelul Uniunii Europene, pentru a asigura creșterea și dezvoltarea Zonei Metropolitane Drobeta Turnu Severin. Avem în pregătire, pentru noul exercițiu financiar al UE, proiecte în valoare de peste 100 milioane euro, pentru regenerare urbană, mobilitate, dezvoltare durabilă, educație, turism, infrastructură sportivă și de agrement, ca parte a Strategiei ce va defini Severinul de mâine”, a mai spus Marius Screciu.

EXECUTAT DE FLUX 24 MEDIA COMMUNICATIONS LA COMANDA PSD MEHEDINȚI, COD MANDATAR: 21200019