UDMR a votat majorarea pensiilor cu 40%

0
102

Liderii UDMR au sprijinit în plenul Parlamentului majorarea pensiilor cu 40%, spunând că este vorba de consecvență și predictibilitate. În Comisiile de specialitate, reprezentanții UDMR nu au dat votul pentru Raportul votat astăzi în Parlament.

Peste 11 miliarde de lei însumează amendamentele PSD la rectificarea bugetară din acest an. Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, i-a avertizat pe aleși că votul de astăzi are un impact negativ asupra ratingului de țară al României și reprezintă un “act de agresiune la adresa economiei”. UDMR s-a alăturat PSD, Pro România și ALDE, după ce două amendamente cerute de liderii Uniunii au fost acceptate de social-democrați. PNL și USR au votat împotrivă, iar liberalii au anunțat că vor ataca legea privind rectificarea bugetară la Curtea Constituțională.

Cu cinci zile înainte de alegerile locale, PSD a programat în Parlament votul pentru majorarea pensiilor cu 40%, majorarea salariilor profesorilor cu 25%, dar și acordarea unor sume generoase pentru aleșii locali, Catedrala Neamului și programul Start-up Nation.

Rectificarea rescrisă de PSD a adunat 242 de voturi pentru, 148 au fost împotrivă, 11 abțineri și un ales nu a votat.