SEVERIN: IMPOZITELE LOCALE VOR PUTEA FI PLĂTITE PÂNĂ LA 30 IUNIE 2020

0
60

Primarul municipiului Drobeta Turnu Severin anunță populația că, dată fiind starea de urgență în care ne aflăm, termenele de plată pentru impozitele pe proprietate (terenuri, clădiri și vehicule) se amână, de la 31 martie la 30 iunie 2020, cu acordarea bonificației de 10% pentru plata anticipată a impozitelor.

În acest sens, a fost publicată în Monitorul Oficial, Ordonanța de Urgență nr. 29/2020 privind măsuri economice şi fiscal-bugetare destinate autorităților publice locale.

„Prorogarea termenelor de plată vine după ce, alături de alți primari din cadrul Asociației Municipiilor din România, am solicitat Guvernului să fie luată această decizie, pentru ca populația să treacă mai ușor prin această perioadă dificilă”, a precizat Marius Screciu.

Ordonanța mai prevede suspendarea dobânzilor și a penalităților de întârziere pentru neachitarea obligațiilor fiscale scadente, până la 30 de zile după încetarea stării de urgență și suspendarea în această perioadă a măsurilor de executare silită prin poprire a creanţelor bugetare.

Totodată, penalităţile pentru întârzieri în executarea obligaţiilor decurgând din contractele încheiate cu autorităţile publice de către IMM-urile care deţin certificatul de situaţie de urgenţă emis de Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, nu se datorează pentru durata stării de urgenţă.

„Doresc să mulțumesc severinenilor, care au înțeles să respecte recomandările și măsurile impuse pentru împiedicarea răspândirii COVID-19 și să rămână în case”, a mai spus Screciu.