spot_img
29.5 C
București
vineri, august 19, 2022
AcasăcoronavirusMorți de coronavirus ascunși în spitalul liberalului Flutur

Morți de coronavirus ascunși în spitalul liberalului Flutur

-

Medici din Spitalul Judeţean Suceava vorbesc despre cazuri de oameni întorși din Italia și morți de insuficiență pulmonară, dar neraportați drept COVID-19, transmite Libertatea.

- Reclama -

CITIȚI ȘI: MĂRTURIE ȘOCANTĂ DIN SPITALUL DIN SUCEAVA

Spitalul este în subordinea Consiliului Județean Suceava condus de liberalul Gheorghe Flutur.

Informații asemănătoare au ajuns încă de sâmbătă și în redacția FLUX 24.

“Am avut pacient ajuns decedat în ATI, veniţi din Italia. A decedat prin insuficienţă respiratorie. Cauza de la care a plecat insuficienţa nu ştim. Ne punem întrebarea, de ce a ajuns cu capacitate pulmonară de 30%. Ni s-a spus că l-au testat, că testul a fost negativ, dar totuşi la foaie nu era nimic, niciun test”

Doctor din Spitalul Județean Suceava

Cadrele medicale de la Spitalul Judeţean Suceava sunt revoltate de modul în care a fost gestionată criza care a dus la infectarea a jumătate din personalul spitalului. Spun că numărul celor bolnavi a crescut din cauza dezorganizării şi deciziilor proaste luate de conducere.

CE MAI SUSȚINE LIBERTATEA:

Un cadru medical a început încă de la finalul săptămânii trecute să prezinte simptome. Şi-a anunţat superiorii şi a aşteptat să fie testat.  Starea sa s-a agravat însă. “Nu ni s-a spus nimic. Am luat eu legătura cu DSP, ca să văd care este conduita”, spune el. Până la urmă, a fost chemat la spital a doua zi, unde s-a trezit în aceeaşi încăpere cu mare parte a personalului spitalului.

Un alt cadru medical cu care a vorbit Libertatea spune că nu a fost testat pentru că nu prezenta simptome, deşi a stat în timp de mai multe zile în spital alături de zeci de colegi bolnavi.  “Numai la cei cu simptome se recoltează, la contacţi nu. Însuşi directorul medical e acum bolnav. A fost confirmat. El în ziua aceea operase un pacient”, nu s-a spus. Doctorii şi asistentele spun că le-a fost frică până acum să vorbească, din cauza modului în care fostul manager conducea spitalul.

INTEGRAL ÎN LIBERTATEA

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Sfârșitul șefei radioteleviziunii publice germane în șampanie și contracte dubioase de...

0
Pentru prima dată în mai bine de 70 de ani, un director al radioteleviziunii publice îşi încheie mandatul înainte de termen. Un scandal preocupă...