spot_img
19.3 C
București
miercuri, octombrie 5, 2022
AcasăAnalizeSerbia: Premierul kosovar vrea război

Serbia: Premierul kosovar vrea război

-

Directorul Cancelariei pentru Kosovo și Metohia, Petar Petković a apreciat că premierul instituțiilor provizorii de la Prishtina, Aljbin Kurti prin cea mai nouă declarație arată deschis că dorește război, și nu dialog și înțelegere.

Dacă Albiin Kurti confirmă public că Comunitatea Comunelor Sârbe niciodată nu va fi formată, iar sârbii trebuie să accepte deciziile unilaterale și violente privind plăcuțele de înmatriculare și cărțile de identitate, tuturor le este clar că Kurti provoacă conflicte în Kosovo și Metohia”, a evidențiat Petković în comunicat.

Anterior Kurti a declarat pentru ziarul italian Republica că există un risc mare de un nou conflict cu Serbia susținând că influența Rusiei asupra Belgradului este mare. Totodată a spus că la ședința de la Bruxelles se va discuta despre aspectele generale ale relațiilor dintre Belgrad și Prishtina și că decizia guvernului său privind plăcuțele de înmatriculare și documentele personale va rămâne în vigoare.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Scandalul banderolelor LGBTQ la Mondialul din Qatar: Serbia, Croația, Portugalia și...

0
Căpitanul selecționatei de fotbal a Serbiei, Dušan Tadić nu va purta banderola de căpitan în culorile curcubeului la proximul Campionat Mondial din Qatar, a...