spot_img
4.7 C
București
duminică, martie 3, 2024
AcasăAnalizePetru Movilă (PMP): Rafila ascunde un eșec de 6 miliarde de euro

Petru Movilă (PMP): Rafila ascunde un eșec de 6 miliarde de euro

-

Nemulţumit de faptul că românii nu au fost foarte interesaţi de procurarea pastilelor cu iod, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a făcut o serie de afirmaţii care nu au făcut altceva decât să panicheze populaţia. Îndemnul disperat al acestuia către români de a se duce la medicii de familie să îşi primească prescripţia pentru pastile cu iodură de potasiu este o greşeală care maschează un eşec răsunător de aproape 6 milioane euro, a precizat preşedintele executiv al PMP, Petru Movilă.

„Ministrul Rafila, de la preluarea mandatului, s-a remarcat doar prin bâlbe şi mesaje panicarde. Nu este prima dată când vedem cum subiectul pastilelor cu iod provoacă panică şi haos. Culmea este că, deşi ministrul a anunţat că sistemul de distribuţie este perfect funcţional, medicii de familie, prin federaţia naţională, i-au atras atenţia că, în realitate, cei interesaţi trebuie să aştepte câteva zile sau săptămâni până vor obţine o programare în vederea obţinerii prescripţiei pentru eliberarea pastilelor de iodură de potasiu. Domnule ministru, aţi afirmat că fiecare persoană eligibilă pentru pastila cu iod să ia legătura cu medicii de familie pentru eliberarea reţetei şi mai apoi să achiziţioneze pastilele din farmacii. Credeţi că este pregătită medicina de familie, prin cadre medicale şi infrastructură, să facă faţă unui nou val de solicitări?”, a explicat Petru Movilă, preşedintele executiv al PMP, conform unui comunicat de presă al partidului.

- Advertisement -

Epopeea pastilelor cu iod pentru populaţie a fost de la început sortită eşecului, mai spune Movilă.

„La fel ca lista spitalelor care vor primi bani din PNRR şi subiectul pastilelor cu iod a fost de la bun început un întreg şir de bâlbe şi experimente pe spatele românilor. Mai întâi, Rafila a anunţat că pastilele vor fi distribuite de MS, apoi de către medicii de familie, apoi prin farmacii, iar după o campanie de informare care a durat două luni, un secretar de stat din minister a anunţat că pastilele de iod nu vor mai fi distribuite populaţiei, ci doar direcţiilor de sănătate publică. După şase luni de la deschiderea acestui subiect, în realitate, numărul românilor care şi-au putut procura aceste pastile este atât de mic, că până şi ministrului i-a fost ruşine să îl spună în mod public”, a completat Petru Movilă.

- Advertisement -

PMP atrage atenţia că astfel de subiecte trebuie tratate cu responsabilitate, cu calm şi pragmatism şi în niciun caz aşa cum au făcut-o reprezentanţii MS până la acest moment.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img