spot_img
31.9 C
București
vineri, august 19, 2022
AcasămediuSEMNIFICAȚIA UNUI GEST: Barack Obama nu i-a întins mâna lui Klaus Iohannis

SEMNIFICAȚIA UNUI GEST: Barack Obama nu i-a întins mâna lui Klaus Iohannis

-

Un specialist în limbajul non-verbal al Huffington Post, într-o analiză asupra modului în care președintele Statelor Unite ale Americii comunică mesajele importante, a remarcat modul în care se folosește acesta de gesturi.Potrivit analizei acestuia, Barack Obama dă o mare importanță limbajului non-verbal, fiind extrem de atent la modul în care se prezintă în public și înțelegând că un mesaj poate fi subliniat printr-o simplă mimică, sau a modului în care dai mâna unui om, scrie Evenimentul Zilei.

- Reclama -

CITIȚI ȘI:EȘEC PENTRU IOHANNIS ÎN SUA: NU s-a întâlnit OFICIAL cu nici unul din cei 50 de șefi de state și guverne

Lipsește un element important de la scurta intalnire Obama-Iohannis: strângerea de mână. Nu trebuie trecut cu vederea acest amănunt pentru că în protocolul oficial cel care întinde este persoana superioară ca poziție. În cazul de față, președintele Statelor Unite.

CITIȚI ȘI:RUȘINOS/ Ministrul de externe Lazăr Comănescu o singură ÎNTÂLNIRE BILATERALĂ în Washington D.C : cu omologul comunist din Vietnam/ Iohannis NICI UNA

Gestul de a intinde mana, a atinge si a strange palma omului din fata era la origine o modalitate de a demonstra buna intentie si, mai ales, lipsa armelor din maini. In zilele noastre, a devenit un gest uzual, folosit ca un automatism al situatiilor cotidiene – fie ca salut (mai ales intre barbati), fie pentru a marca un moment de bucurie sau de sinceritate, o felicitare, dar si un gest de consolare.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Sfârșitul șefei radioteleviziunii publice germane în șampanie și contracte dubioase de...

0
Pentru prima dată în mai bine de 70 de ani, un director al radioteleviziunii publice îşi încheie mandatul înainte de termen. Un scandal preocupă...