spot_img
27.9 C
București
duminică, august 14, 2022
AcasăFapt DiversCheck-in-ul lui Snoop Dogg: Mii de oameni la Bogata

Check-in-ul lui Snoop Dogg: Mii de oameni la Bogata

-

Rapperul american Snoop Dogg, care recent a dat check-in pe Instagram în Bogata, județul Mureș, în loc de Bogota, Columbia, se pare că a salvat destinul comunei mureșene, a declarat duminică Alin Vaida, directorul festivalului Jazz in the Park, care se desfășoară în premieră la Bogata.

- Reclama -

Festivalul Jazz in the Park, care s-a desfășurat duminică în premieră la Bogata, județul Mureș, a reușit să atragă aproape 4.000 de participanți.

În urma provocării lansate de organizatorii festivalului, participanții care au venit din afara comunei au cumpărat tricouri și au donat peste 7.000 de lei, bani care vor fi folosiți pentru amenajarea unui parc de joacă pentru copii și a unui loc de întâlnire la Bogata, localitate devenită celebră după gafa făcută de rapperul Snoop Dogg pe Instagram.

Autoritățile locale și localnicii nu s-au lăsat mai prejos și au oferit în schimb participanților, gratuit, mâncare tradițională, constând în gulaș de porc, jumări, celebra slănină de Bogata care deține trei medalii de aur la târguri de profil, pâine cu untură, cu ceapă roșie și cu castraveți murați. Nu a fost uitată nici noutatea festivalului, Porchetta de Bogata, realizată după o rețetă italiană, însă adaptată la realitățile comunei de către chef Cristian Păpușel, împreună cu primarul Laszlo Barta și cu consilierul acestuia, Marian Moscaliuc.

„Am descoperit localitatea odată ce a fost mediatizată, am descoperit că Bogata figurează și în Cartea Recordurilor, cu cel mai scurt tunel din lume, satul e înconjurat din trei părți de râul Mureș, e ca o peninsulă, se poate merge cu barca pe un traseu de 18 kilometri, este o zonă foarte frumoasă, iar genul acesta de eveniment ne arată că poate sunt multe locuri din România nedescoperite (…) Luptăm și am provocat pe cei care sunt veniți din afara satului să doneze pentru amenajarea parcului de joacă și de întâlnire din Bogata”, a precizat Alin Vaida.

bo1Duminică, la Jazz in the Park concertează Jazzybirds, Les Nuages, Danaga și Maria Răducanu.

Directorul festivalului spune că era mare păcat ca această întâmplare să rămână doar o glumă și că organizatorii au fost provocați de un fan, imediat după ce Snoop Dogg a greșit check-in-ul, iar din acest motiv au mutat festivalul de la Cluj la Bogata.

Primarul din Bogata, Laszlo Barta, a declarat pentru AGERPRES că în urma acestei întâmplări fericite pentru comunitatea sa a început să creadă că întâlnirea cu destinul nu are loc doar în dragoste, ci și în afaceri sau muzică.

„Nu doar în dragoste întâmplarea face să se cunoască doi oameni, iată că aceasta este dovada că acest lucru se poate întâmpla și în afaceri și în muzică. Iată că noi, iubitorii de artă, și domnul Snoop Dogg, care știe să cânte, dintr-o greșeală ne-am cunoscut, ne apropiem și încercăm să ne apropiem pas cu pas. Tineretul care are internet s-a animat, presa a mediatizat și eu nu pot decât să fiu mândru că numele Bogata este tot mai des rostit. Organizatorii Jazz in the Park au dezvoltat acest concept și, pas cu pas, am făcut acest festival, care se dorește a fi o repetiție în eventualitatea unui mare eveniment. Am vrut să câștigăm — afacerea este atunci când ambele părți câștigă — organizatorii Jazz in the Park au vrut să devină mai cunoscuți prin muzica lor și, în același timp, să ne facem cunoscută comuna”, a mărturisit primarul.

Laszlo Barta a adăugat că, prin acest festival, Bogata încearcă să promoveze tradițiile culinare, cum sunt gulașul de porc, pentru care a fost adus și un maestru bucătar, ciorba de moare de varză cu porc, dar mai ales slănina de Bogata, de trei ori medaliată cu Trofeul Slană Fest de la Cluj-Napoca.

Primarul comunei Bogata speră ca rapperul Snoop Dogg să se țină de cuvânt, după ce a postat un mesaj prin care anunță că ia în considerare să vină în România.

Porchetta de Bogata

Chef Cristian Păpușel din Pitești, împreună cu primarul comunei Bogata, Laszlo Barta, și consilierul acestuia, Marian Moscaliuc, au lansat, duminică, la Festivalul Jazz in the Park, preparatul Porchetta de Bogata.

Porchetta este o ruladă din carne de porc foarte aromată de proveniență italiană, însă acestei rețete i s-au adus câteva tușe locale: porcul a fost crescut de primar, iar cuptorul a fost confecționat de consilierul acestuia dintr-un butoi.

„Preparatul e făcut dintr-un porc întreg — porc crescut de primar — și am stat împreună cu primarul 14 ore ca să îl preparăm. Am luat porcul, l-am spintecat pe burtă, l-am dezosat și a ieșit ca o pătură, cu șoriciul în exterior. După care am condimentat-o, am rulat-o și am legat-o bine. Am condimentat-o cu coriandru, chimen, enibahar, usturoi. Am pus-o apoi în acest cuptor improvizat (dintr-un butoi de carburant, n.r.) făcut de consilierul primarului din Bogata. Am stat cu primarul până la 6 dimineața și am fost atenți să nu se ardă. Am pus-o la foc mic, iar sub ea am pus o tavă cu apă și s-a creat un efect de cuptor umed. Este foarte gustoasă. Trebuie să stea 14 ore la foc mic. Seamănă cu tehnica de confiere și trebuie stea la foc mic un timp îndelungat”, a explicat, pentru AGERPRES, chef Cristian Păpușel.

Acesta a spus că în cuptorul-butoi s-a improvizat un arzător, temperatura din interior fiind controlată.

„La final, am dat focul mai mare și s-a frăgezit. A ieșit extraordinar de bine. Porchetta este o friptura din carne de porc foarte aromata, e o ruladă dintr-un porc întreg. A fost un porc de 150 de kilograme, am renunțat la extremități și la oase și am făcut o ruladă. Am mai făcut această rețetă și este foarte spectaculoasă, arată foarte bine, cei care gustă sunt extrem de surprinși, deoarece această ruladă rămâne suculentă la mijloc iar exteriorul e crocant. Este o rețetă cu ingrediente de aici, e improvizată aici — avem acest superb cuptor improvizat — clar îi putem spune Porchetta de Bogata”, a mai spus Cristian Păpușel, care în realitate este inginer metrolog, însă unul pasionat de bucătărie.

Duminică, la Bogata, are loc Festivalul Jazz in the Park, organizat pe fostul teren de fotbal din comuna mureșeană. Un astfel de eveniment a fost posibil după ce localitatea a devenit celebră pe internet datorită unei gafe a rapperului american Snoop Dogg, care a dat check-in pe Instagram în Bogata, județul Mureș, în loc de de Bogota, Columbia.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...