spot_img
16.1 C
București
duminică, mai 19, 2024
AcasăhighlightȘeful Poliției Sibiu DEMISIONEAZĂ după scandalul ursului și ACUZĂ

Șeful Poliției Sibiu DEMISIONEAZĂ după scandalul ursului și ACUZĂ

-

Şeful Poliţiei Municipiului Sibiu, Cristian Negru, a anunţat, luni seară, că renunţă la funcţia pentru care fusese împuternicit în luna august, pentru şase luni, el susţinând că a dat ordinul de împuşcare a ursului care s-a plimbat liber prin oraş, miercurea trecută.

Şeful Poliţiei Municipiului Sibiu, Cristian Negru, a anunţat, luni seară, că renunţă la funcţia pentru care fusese împuternicit, în august, pentru şase luni.

- Advertisement -

În cursul zilei de luni, Cristian Negru afirma, pe o reţea de socializare, că îşi asumă responsabilitatea pentru decizia de a împuşca ursul care s-a rătăcit pe străzile din oraş, considerând că a fost decizia „corectă”.

Şeful Poliţiei Municipiului Sibiu, Cristian Negru, despre care ministrul de Interne afirmă că este principalul responsabil în cazul operaţiunii derulate în cazul uciderii ursului, a scris într-un grup al poliţiştilor de pe o reţea de socializare că-şi asumă responsabilitatea pentru deciziile luate.

- Advertisement -

„Eu am luat decizia de a împuşca animalul şi îmi asum, inclusiv în cadrul dosarului penal. Îmi asum responsabilitatea, nu vinovăţia. (…) Am fost doar două-trei minute în auto cu inspectorul şef, chiar înainte de a ajunge pe strada Lungă. Ulterior, m-am întrebat de ce nu i-am pasat toată responsabilitatea. Sunt destul de matur să îmi asum. Dacă era un poliţist în măsură să ia o decizie, eu eram acela. Eu am participat de la început la intervenţie şi în continuare consider că a fost decizia corectă”, scrie Cristian Negru.

Acesta susţine că în momentul de faţă se sancţionează poliţiştii, deşi au fost singurii care au reacţionat în cazul respectiv, fiind „total ignorată lipsa oricărei reacţii din partea celorlalte instituţii”.

„În fapt, se sancţionează acţiunea singurei structuri care a avut reacţie, dar este total ignorată lipsa oricărei reacţii din partea celorlalte instituţii”, a mai scris Cristian Neagru pe Facebook.

Ursul a fost ucis în dimineaţa de 12 octombrie, la Sibiu, în urma unei operaţiuni de capturare a lui care a durat în jur de două ore. În acest timp, animalul a trecut prin aproape jumătate de oraş, inclusiv prin centru, şi a urcat pe acoperişuri.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img