spot_img
20.8 C
București
luni, septembrie 25, 2023
AcasăDezvaluiriEXCLUSIV/ Dragnea îi face parlamentari PSD pe șoferul și finul cu afaceri...

EXCLUSIV/ Dragnea îi face parlamentari PSD pe șoferul și finul cu afaceri cu rușii: Un deces suspect și un castel

-

Liderul PSD, Liviu Dragnea, îi va include pe listele parlamentare pentru alegerile din decembrie pe șoferul său, Adrian Mlădinoiu,  dar și pe finul Emanoil Savin, primar în Bușteni, au declarat în exclusivitate pentru FLUX 24 surse din PSD.

- Reclama -

Mlădinoiu va candida la București, iar Savin în Prahova.

dragneanasLiviu Dragnea, baronul Telormanului, este nasul de cununie la nunta de argint a primarului Savin din 2011 (foto), când acesta era la PDL trecând mai apoi la PSD.

ANI l-a declarat incompatibil în 2014 pe Savin.

savinEmanoil Savin (foto) este implicat în afacerea Castelului Cantacuzino din Bușteni ajuns în proprietatea unor autrieci cu legături în Rusia, dar și un rus. Mai precis austriacul Kurt Neuschitzer și soţia acestuia, de origine rusă. Prin soția rusă a neamțului artişti importanţi ai Teatrului Bolshoi din Moscova au fost aduși la Bușteni. Martyanov Vitaly, cetățean rus, deține 30,94% din afacere.

Prin afacerea Cantacuzino familia austriaco-rusă și rusul care dețin controlul afacerii au pus mâna și pe o suprafaţă de 1,5 hectare de parc și pădure lângă castel.

Un dosar al afacerii este la DNA, dar acesta este ținut deocamdată la sertar.

castelul-cantacuzino_mareCastelul Cantacuzino din Busteni a fost construit in 1911 la cererea printului Gheorghe Grigore Cantacuzino (Nababul), fost ministru al Romaniei (1899-1900,1904-1907). Castelul in stil neoromanesc a fost resedinta sa de vara, fiind unul din cele trei palate construite la comanda Nababului, intre anii 1901-1913. Celelalte doua sunt Palatul Cantacuzino de pe calea Victoriei din Bucuresti si Micul Trianon, de la Floresti (Prahova).

nuntasavinMadalina, fiica lui Savin, este căsătorită cu Andrei David Giugasvili,  fiul miliardarului austriac Kurt Neuschitzer si al sopranei de origina rusa Margarita Mamsiroval, patronii actuali ai Castelului Cantacuzino.

Ea este și managerul hotelului de la Castelul Cantacuzino.

Savin a fost membru PC, PSD, PDL și din nou PSD. Numele său apare în diverse controverse, în special legate de afaceri imobiliare făcute în județul Ilfov, dar și la Bușteni. Emanoil Savin deținea la un moment dat peste 10 terenuri valoroase, cel puțin un hotel, patru apartamente, două case și sume importante de bani în bănci sau bani dați cu împrumut.

maxresdefaultSavin este un pasionat jucător de poker.

media_615088714_cine-este-nae-nicolae-milionarul-calcat-tren-video-205846Savin a fost asociat afaceristul ilfovean Nae Nicolae, cel care a decedat într-un tragic accident (mașina lui Nicolae a fost lovită de tren la o trecere de cale ferată). Accidentul lui Nae Nicolae este, de asemenea, un episod nelămurit și ciudat: afaceristul deținea terenuri extrem de valoroase în Ilfov și sume impresionante de bani: de exemplu, în anul 2009, acest Nae Nicolae deținea într-un singur cont 4,3 milioane de euro. Partenerul primarului Savin, acest Nae Nicolae, era supranumit prințul afacerilor imobiliare din județul Ilfov. Savin și Nae Nicolae, alături de o anume Maria Gherghe, o femeie de afaceri implicată în tranzacții cu cupru, au controlat societatea Acumulatorul SA.De aici primarului Savin i s-a tras un prim dosar penal, de care însă a scăpat miraculos, afirmă într-o investigație la B1 jurnalistul Silviu Mănăstire.

Potrivit dezvăluirilor unui fost ofițer SRI, Liviu Dragnea a fost racolat de SRI după investigarea afacerilor sale din Prahova.

CITIȚI ȘI:EXCLUSIV/ Liviu Dragnea a fost racolat de SRI/ Un fost ofițer SRI dezvăluie afacerea și cum actualul lider al PSD a fost PROTEJAT de serviciul de informații

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img