spot_img
19.3 C
București
miercuri, octombrie 5, 2022
AcasăAnalizeȘeful ONU cere liber la exporturile de alimente și îngrășaminte rusești

Șeful ONU cere liber la exporturile de alimente și îngrășaminte rusești

-

Secretarul general al ONU Antonio Guterres a cerut să fie eliminate imediat toate obstacolele la exportul de îngrășăminte rusești, vorbind joi la reuniunea ministerială a Consiliului de Securitate al ONU din Ucraina.

Guterres a menționat că Rusia și ONU au semnat un memorandum care implică „accesul deplin al produselor alimentare și îngrășămintelor rusești, inclusiv amoniacul, pe piețele globale”.

„Facem tot posibilul pentru a facilita acest lucru și pentru a ușura criza gravă a pieței îngrășămintelor care afectează deja agricultura în Africa de Vest și în alte părți”, a spus Guterres.

„Dacă piaţa îngrăşămintelor nu se stabilizează, anul viitor ar putea aduce o criză a aprovizionării cu alimente. Mai simplu spus, lumea poate rămâne fără alimente”, a adăugat secretarul general. „Este esențial ca toate statele să îndepărteze imediat orice obstacol rămas în calea exportului de îngrășăminte rusești. Trebuie să le aducem fermierilor la un cost rezonabil și pe câmp cât mai curând posibil”, a mai afirmat el.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...