spot_img
16 C
București
duminică, octombrie 2, 2022
AcasăAnalizeIranul, Rusia și China vor face un exercițiu militar naval comun

Iranul, Rusia și China vor face un exercițiu militar naval comun

-

Iranul, Rusia și China plănuiesc să organizeze un exercițiu naval comun în această toamnă, a declarat, joi, șeful Statului Major al Forțelor Armate iraniene, Mohammad Bagheri, într-o conferință de presă la o paradă a Forțelor Armate iraniene.

- Reclama -

„Exerciții care implică marinele Iranului, Rusiei și Chinei vor avea loc în partea de nord a Oceanului Indian în această toamnă”, a spus agenția de știri Mehr, citată de Bagheri. „Pakistanul, Omanul și o serie de alte țări vor lua probabil și ele parte la aceste activități”.

Ultima dată când personalul militar al celor trei țări a făcut echipă pentru exerciții comune a fost în cadrul exercițiului Vostok-2022, pe care Rusia l-a desfășurat în perioada 1-7 septembrie. Au participat militari din China, India, Belarus, Armenia, Kazahstan, Mongolia, Tadjikistan, Azerbaidjan, Algeria și alte state. Faza activă a jocurilor de război a fost monitorizată de delegații militare la nivel înalt din Armenia, Bangladesh, Belarus, Venezuela, Iran, Kârgâzstan, Mongolia, Emiratele Arabe Unite și Pakistan. Operațiunile defensive și ofensive au fost practicate pe terenurile de antrenament din regiunea militară de Est, precum și în Marea Okhotsk și Marea Japoniei.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...