spot_img
18.2 C
București
miercuri, octombrie 5, 2022
AcasăActualitateCampanie în Germania: "Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe...

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an și te ajută să slăbești”

-

„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de propagandă făcută dușurilor reci, cât de minunate și folositoare sunt pentru oameni. Iată un enunț din această serie: „Prețurile la energie sunt în creștere. Există multe trucuri pentru a economisi bani, de exemplu duşul rece. Efect secundar: Dușul rece te ajută să slăbești.”, scrie Ziarul Românesc din Germania.

37,30 cenți pe kilowatt-oră (kWh): Acesta este prețul curent al energiei electrice, conform Asociației Federale a Industriilor de Energie și Apă (din iulie 2022). Convertit, asta înseamnă costuri medii de energie electrică de aproximativ 1.300 de euro pentru o gospodărie care consumă 3.500 kWh pe an. O sumă enormă – care poate fi redusă. Mai presus de toate, comportamentul de încălzire are o influență enormă asupra costurilor cu electricitatea, conform informațiilor de la Süddeutsche Zeitung (SZ). SZ citează Stadtwerke München spunând că încălzirea consumă aproximativ 80% din energia pe care o cumpără o gospodărie privată.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Refugiații ucraineni îi enervează pe nemți. Cer „caviar roșu” și „caviar negru”

0
Refugiații ucraineni provoacă nemulțumiri la banca de alimente din Weimar. Voluntarii s-au săturat să fie hărțuiți. „Nu este un caz izolat” în Weimar, scrie...