Șeful Mossad în DC: Va urma cu siguranţă un război

0

Secretarul de stat american Antony Blinken s-a întâlnit joi cu directorul serviciului de informaţii Mossad şi cu ambasadorul Israelului la Washington, întrevedere în care oficialii israelieni şi-au exprimat „profunda îngrijorare” cu privire la activităţile nucleare ale Iranului, informează Reuters conform Agerpres.

Întâlnirea de la Washington a avut loc după discuţiile din această săptămână între consilierul american pentru securitate naţională Jake Sullivan şi omologul său israelian în cadrul cărora delegaţia israeliană a subliniat „libertatea de a opera” împotriva Iranului după cum consideră potrivit, a declarat, sub condiţia anonimatului, o sursă pentru Reuters.

În timp ce preşedintele Joe Biden explorează o posibilă revenire a SUA în cadrul acordului nuclear internaţional cu Iranul din care predecesorul său Donald Trump a retras SUA în 2018, Israelul şi-a intensificat apelurile pentru a impune limite mai ferme tehnologiilor şi proiectelor iraniene sensibile.

Ministrul serviciilor de informaţii Eli Cohen a declarat joi pentru Reuters că va urma cu siguranţă un război dacă Statele Unite şi alte puteri vor conveni ceea ce Israelul consideră a fi un nou acord nuclear prost cu Iranul.