spot_img
24.1 C
București
sâmbătă, mai 25, 2024
AcasăhighlightȘeful diplomației ruse acuză: SUA cunosc pozițiile Statului Islamic, dar nu le...

Șeful diplomației ruse acuză: SUA cunosc pozițiile Statului Islamic, dar nu le bombardează

-

Moscova – care a propus până acum fără succes lărgirea coaliției internaționale antijihadiste prin includerea Rusiei, Siriei și Iranului – dispune de informații potrivit cărora SUA cunosc pozițiile jihadiștilor din Statul Islamic pe teren, dar nu dau ordin pentru ca acestea să fie bombardate, a susținut duminică seara ministrul de externe rus Serghei Lavrov, într-o emisiune de la televiziunea publică ‘Pervâi Kanal’, informează agenția de presă TASS, conform Agerpres.

‘Partenerii noștri americani fie că de la început nu și-au creat foarte elaborat coaliția, fie au gândit-o astfel încât obiectivele ei să nu fie cele declarate’, a afirmat Lavrov, menționând că această coaliție antijihadistă ‘a fost creată spontan’: în doar câteva zile a fost anunțată includerea mai multor țări și începerea bombardamentelor.

- Advertisement -

‘Când analizezi operațiunile aviației țărilor din coaliție, se creează o impresie ciudată. Uneori se strecoară gândul că în afară de scopul declarat — combaterea Statului Islamic — această coaliție urmărește și alte obiective’, a spus în continuare ministrul rus, în contextul în care SUA și NATO și-au exprimat îngrijorarea față de creșterea angajamentului Rusiei în Siria, țară la originea exodului de refugiați în Europa.

‘Sper că nu trădez pe nimeni când afirm că unii parteneri din țări care fac parte din respectiva coaliție spun că au informații despre unde anume se află o unitate sau alta a Statului Islamic, iar comandantul coaliției — desigur, SUA — nu aprobă efectuarea bombardamentelor’, susține șeful diplomației ruse, citat de agenția de presă TASS. ‘Nu vreau să trag vreo concluzie — nu se știe niciodată ce fel de informații și considerații înalte deține șeful, iar ceilalți nu dispun de aceste date—, dar primim semnale în acest sens‘, a adăugat el.

- Advertisement -

Într-o încercare de a demonstra că alianța condusă de SUA împotriva Statului Islamic nu este eficientă, agenția de presă TASS face un istoric al activității ei, invocând ‘date ale Pentagonului’.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img