spot_img
25 C
București
sâmbătă, iunie 22, 2024
AcasăExterneRusia extinde pista unui aeroport din Siria

Rusia extinde pista unui aeroport din Siria

-

Activiști sirieni spun că Rusia extinde pista unui aeroport din Siria, în provincia Latakia de pe țărmul Mediteranei, transmite Radio Europa Liberă.

Potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului cu sediul la Londra, „forțele ruse construiesc o pistă lungă pentru avioane mari în apropiere de aeroportul militar Hemeimeem”.

- Advertisement -

„Aceasta poate însemna că vor fi livrate mai multe provizii sau că doresc să-l transforme într-un aeroport internațional”, a spus directorul Observatorului, Rami Abdel Rahman. Aceste relatări survin pe fundalul îngrijorărilor tot mai mare printre oficiali americani și europeni în legătură cu activitățile militare sporite ale Rusiei în Siria, unde sprijină regimul președintelui Bashar al-Assad. Duminică, ministrul rus de externe Serghei Lavrov a spus că Rusia va continua să trimită transporturi cu ajutor militar în Siria. „Ele sunt în mod inevitabil însoțite de specialiști ruși, care ajută la ajustarea echipamentului și instruiesc personalul sirian cum să folosească armamentul”, a spus Lavrov.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img