spot_img
22.2 C
București
joi, septembrie 29, 2022
AcasăAnalizeȘeful Departamentului de planificare a politicii externe al Ministerului rus de Externe: Rusia...

Șeful Departamentului de planificare a politicii externe al Ministerului rus de Externe: Rusia nu și-ar fi lansat operațiunea militară specială în Ucraina dacă țările occidentale ar fi discutat garanțiile de securitate cerute de Moscova

-

Rusia nu și-ar fi lansat operațiunea militară specială în Ucraina dacă țările occidentale ar fi abordat în mod constructiv propunerile Moscovei privind garanțiile de securitate, a declarat marți Alexey Drobinin, șeful Departamentului de planificare a politicii externe al Ministerului rus de Externe, într-un interviu acordat revistei Afaceri Internaționale.

- Reclama -

„Desigur, dacă ar fi început un dialog constructiv asupra propunerilor noastre, nu am nicio îndoială că nu ar fi existat nicio operațiune militară specială”, a afirmat el.

Potrivit diplomatului, în acest caz, „procesul de modelare a unei lumi multipolare ar fi fost mai constructiv. Nu ar fi fost înfundat într-un conflict ca astăzi”.

Acestea fiind spuse, el a subliniat că Rusia „ține pe masă toate opțiunile privind garanțiile de securitate”. „Nu există nicio țară mai interesată să ajungă la acorduri privind securitatea europeană decât Rusia”, a conchis oficialul.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...