spot_img
23.5 C
București
vineri, septembrie 30, 2022
AcasăAnalizeIranul intră în SWIFT-ul rusesc

Iranul intră în SWIFT-ul rusesc

-

Iranul ar putea fi conectat la sistemul de plăți Mir în zilele următoare, a declarat marți Mehdi Safari adjunctul ministrului de externe al țării pentru diplomație economică, adăugând că acesta trebuie ajustat doar din punct de vedere software.

- Reclama -

„Sistemul Mir ar trebui ajustat din punct de vedere al software-ului”, a spus agenția de știri ISNA, citată de Safari. „Cred că sistemul va fi lansat în zilele următoare. Iranul și Rusia au convenit să creeze un analog SWIFT pentru plățile reciproce între noi și alte câteva țări, care urmează să fie aplicat în curând”, a adăugat el.

Pe 16 august, directorul general al Departamentului pentru Afaceri Bancare și Asigurări din cadrul Ministerului Economiei iranian, Korban Eskandari, a declarat că Teheranul ar putea folosi Mir pentru tranzacții financiare cu Rusia în stadiul inițial, în timp ce ulterior ar putea aplica acest sistem pentru cooperarea cu alte țări.

Pe 25 mai, viceprim-ministrul rus Alexander Novak a declarat că Moscova și Teheranul au convenit să treacă la cel mai înalt nivel posibil de decontări reciproce în monede naționale, adăugând că țările discutau conectarea sistemelor de plată Mir și Shetab (sistemul de plată al Iranului). precum și activitatea sistemelor naționale de transfer al mesajelor financiare.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...