spot_img
8.2 C
București
joi, aprilie 18, 2024
AcasăAnalizeȘeful Consiliului Afaceri Internaționale din Rusia: Procesul de schimbare a guvernelor din Europa...

Șeful Consiliului Afaceri Internaționale din Rusia: Procesul de schimbare a guvernelor din Europa este în desfășurare din cauza crizei gazelor

-

Problemele continue cu aprovizionarea cu gaze către Europa pot duce la o agravare a crizei politice de pe continent și chiar la o schimbare a guvernelor actuale, potrivit experților intervievați de TASS.

„Dacă situația economică se înrăutățește, dacă inflația crește, dacă Europa se află într-o stare de recesiune, atunci acest lucru poate duce la o scădere a popularității guvernelor actuale și, eventual, la înlocuirea lor. De fapt, acest lucru procesul este deja în desfășurare în Europa”, a declarat Andrey Kortunov, șeful Consiliului Afaceri Internaționale din Rusia, pentru TASS.

- Advertisement -

El a adăugat că pentru a rezolva problema aprovizionării cu gaze către Europa, Rusia a încercat să facă apel la lansarea conductei Nord Stream 2, dar dificultățile politice prevalează în continuare asupra celor economice.

„Obstacolele politice s-au dovedit a fi mai puternice decât fezabilitatea economică, așa că problema nu este rezolvată. Aparent, volumul total de gaze pe care Rusia îl va furniza clienților săi din UE va continua să fie mult mai mic decât se aștepta”, a spus el. Expertul se îndoiește că unele sancțiuni anti-ruse vor fi atenuate pentru a rezolva criza energetică.

- Advertisement -

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img