spot_img
16 C
București
miercuri, mai 22, 2024
AcasăActualitateCongressmen american de origine ucraineană acuză abuzurile de putere și corupția regimului...

Congressmen american de origine ucraineană acuză abuzurile de putere și corupția regimului Zelenski și influența nefastă a șefului de cabinet prezidențial

-

Congresmanul american de origine ucraineană Victoria Spartz i-a scris o altă scrisoare președintelui american Joe Biden pentru a-și exprima îngrijorarea în legătură cu șeful de cabinet al președintelui Volodymyr Zelensky, Andriy Yermak (foto stânga).

Într-o nouă scrisoare, Spartz scrie că „lipsa numirii procurorului anticorupție, preocupările exprimate de personalul nostru militar și de contractorii noștri de apărare, precum și de unii aliați ai NATO, ridică preocupări de securitate națională și necesită atenția cuvenită din partea administrației (a lui Biden). .”

- Advertisement -

În scrisoarea din 26 iulie, Spartz enumeră trei preocupări principale – presupusa influență a lui Yermk asupra Ministerului Apărării al țării prin numirea unui adjunct despre care se spune că este apropiat de șeful de cabinet al președintelui, centralizarea puterii sub supravegherea biroului președintelui și lipsa dorinței de a finaliza numirea unui Procuror Specializat Anticorupție.

Spartz scrie că Yermak și adjunctul său Oleh Tatarov vor sabota probabil procesul de numire a primului procuror anticorupție cu ajutorul noului procuror general Andriy Kostin, care trebuie să numească oficial procurorul superior anticorupție.

- Advertisement -

Ea a menționat, de asemenea, secretul sporit în activitatea președintelui Zelensky, scriind că „un alt exemplu de abuz de putere este emiterea recentă de ordine executive secrete de revocare a cetățeniei ucrainene fără un proces corespunzător”.

Aceasta este a treia scrisoare publicată de Spartz, cu cele două acuzații anterioare, publicate pe 8 și 9 iulie, de la corupție și sabotarea reformelor până la presupusa servire a intereselor Rusiei.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img