spot_img
22.2 C
București
vineri, iunie 21, 2024
AcasăAnalizeȘeful CJ Hunedoara: România are șansa de a transforma agricultura românească într-una...

Șeful CJ Hunedoara: România are șansa de a transforma agricultura românească într-una realmente competitivă, pentru că potențialul nostru este imens, iar banii care vor veni prin PNS – 15,8 miliarde de euro – sunt un sprijin valoros

-

Astăzi, 25 ianuarie 2023, “Caravana Cunoașterii” – Planul Național Strategic a ajuns la Deva. În fața unui public de aproximativ 400 de participanți, format din autorități locale, fermieri, consultanți și membri ai cooperativelor agricole, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea, a prezentat oportunitățile privind sprijinul financiar prin care fermierii din diferite sectoare agricole pot beneficia în perioada 2023-2027.Îl felicit pe ministrul Petre Daea și pe membrii echipei care au lucrat la realizarea acestui program de dezvoltare a agriculturii românești. Mulțumită eforturilor depuse de specialiștii din Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, România are șansa de a transforma agricultura românească într-una realmente competitivă, pentru că potențialul nostru este imens, iar banii care vor veni prin PNS – 15,8 miliarde de euro – sunt un sprijin valoros, afirmă pe Facebook președintele CJ Hunedoara Laurențiu Nistor (PSD).

Agricultura românească are nevoie de investiții în tehnologie și producție, în modernizarea infrastructurii rurale, în transport și desfacere. Județul Hunedoara se înscrie, la rândul său, în acest trend al modernizării agriculturii și al creșterii potențialului agricol. Creșterea animalelor (în special a ovinelor și bovinelor), cultivarea cerealelor, producția de lactate și produse procesate din carne în ferme care au devenit investiții de succes, până la cultivarea fructelor de pădure în zonele montane, ne asigură că, și pe viitor, agricultura din județul Hunedoara va avea un cuvânt important de spus. Ne încurajează și faptul că județul nostru se clasează pe locul al doilea la nivel național ca număr de proiecte depuse și aprobate destinate fermierilor din zona montană cu o valoare de 2,6 milioane de euro.Preocuparea pentru sprijinirea tinerilor fermieri, dar și reabilitarea și modernizarea sistemelor de irigații sunt alte două componente de bază ale Planului Național Strategic 2023 – 2027. Sistemele de irigații au un rol primordial în asigurarea unor culturi de calitate, îndestulătoare, în condițiile în care, în ultimii ani, rezervele de apă din sol sunt deficitare, iar producția are de suferit din cauza secetei prelungite. Alocarea a peste 500 de milioane de euro pentru irigații va contribui cu siguranță la dezvoltarea acestui sector, inclusiv la noi, în județul Hunedoara.Cred că fermierii din județul Hunedoara sunt pregătiți să depună proiecte și să atragă fonduri pentru a-și asigura viitorul în acest domeniu esențial al economiei naționale. Este vital să avem grijă de acest sector care ne asigură hrana de zi cu zi. Mai cred că o dată cu lansarea acestui plan, vor exista mulți tineri pricepuți care se vor așeza în zona rurală pentru a-și deschide ferme de animale sau păsări, capacități agricole de producție sau de depozitare a recoltelor. România are nevoie de o agricultură făcută de oameni pentru oameni!, mai spune Nistor.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img