spot_img
22.9 C
București
joi, iunie 13, 2024
AcasăDezvaluiriAnca Alexandrescu a prezentat noi documente explozive în jaful privatizării PETROM: Bijboacă,...

Anca Alexandrescu a prezentat noi documente explozive în jaful privatizării PETROM: Bijboacă, acțiunea de aur și Statul Român, agentul OMV

-

In urma controlului s-au constatat abateri privind indeplinirea clauzelor cuprinse in Contractul de privatizare nr.5/2004, dupa cum urmeaza”. Asa incepe Raportul Curtii de Conturi din anul 2009 cu privire la Petrom. Si urmeaza foarte multe pagini cu neregulile. Grave. Majore. Care puteau inclina balanta in privinta majoritatii de 51%. Incalcari grave care au distrus vieti, familii ale angajatilor de la Petrom. Zeci de mii de oameni au avut de suferit. Si au mai urmat si alte Rapoarte care au spus la fel! In 2015 un al Raport consemna divergentele dintre statul roman si OMV privind majorarea de capital in urma clarficarii situatiei terenurilor. Si nimeni nu a facut nimic. Mai corect spus, au facut! Dar nu in favoarea statului roman! Ci impotriva lui, a scris pe Facebook jurnalista Anca Alexandrescu care prezintă în serial la Realitatea Plus contractul privatizării Petrom și alte documente pe care le-a obținut.

Caci astazi o sa arat proiectul de Lege din 2007 care ar fi putut schimba fundamental contractul. A avut aviz de la Consiliul legislativ dar l-a blocat premierul. Cum care premier? Calin Popescu Tariceanu. Si deopotriva PNL si PSD la Senat si Camera prin Bogdan Olteanu si Nicolae Vacaroiu. Si Basescu era atunci presedinte si n-a facut nimic desi a stiut dimensiunea jafului. A spus-o dar apoi s-a facut ca ploua. Ca se putea modifica contractul, o recunoastea chiar Tariceanu care spunea ca trebuie discutat si corectat. Dar nu, nu interesul Romaniei, ci al OMV. Caci s-au plans la Bruxelles ca vezi doamne avem “actiunea de aur” si pac prietenii de la UE baga repede un infringement. Dar de ce? Pentru ca presedintele AVAS de la acea vreme, Teodor Atanasiu, tot de la PNL, a zis ca nu avem nicio actiune de aur. Ci doar ce am aratat eu aseara ca am fi putut mieuna la unele decizii in decurs de cinci ani de la privatizare. In 2007 s-au intamplat toate astea. Oare Alina Gorghiu care era consilier la Atanasiu la AVAS fix atunci stie ceva? Poate stie cum s-a musamalizat tot si s-a dat uitarii, spune Alexandrescu.

Dar poate ne explica acum domnul Nastase de ce fix inainte de privatizare a dat in concesiune Petrom vreo suta de perimetre de exploatare. Da, stiu. Au fost presiuni. Presiuni de la cine mai baieti? De la grupurile de interese din jurul vostru care negociau spagile? In 2015 a fost un procuror curajos de la Constanta care a pornit cercetarea pe falsul constatat de Curtea de Conturi in alt raport in privinta unor investitii facute pe hartie de OMV la Doljchim si Arpechim. Era vorba de ecologizare. Banii s-au luat dar lucrarile nu s-au facut. 70 de milioane de euro. I-a fost luat dosarul la Parchetul general. De atunci nu mai stie nimeni ce s-a intamplat cu el!, mai spune ea.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img