spot_img
8.2 C
București
joi, aprilie 18, 2024
AcasăDezvaluiriȘef important DIICOT vizat în dosarul șpăgii de 3,5 milioane de euro...

Șef important DIICOT vizat în dosarul șpăgii de 3,5 milioane de euro intermediată de Liviu Dragnea

-

La DIICOT se efectuează un control operativ intern în care se verifică în special dosarele în care sunt vizate infracțiuni economico-financiare.Controlul declanșat începând de azi la DIICOT vizează unul din cei mai importanți procurori din DIICOT. Este vorba de şeful Serviciului prevenirea şi combaterea criminalităţii economico – financiar, Codruța-Mariana Trandafir. Ea este vizată în dosarul omului de afaceri Ioan Niculae.
diicot

trandafir
Expertul care a realizat expertiza în cazul omului de afaceri provine de la firma Vulpoi&Toader Management (V&TM). Coincidență: soțul şefului Serviciului prevenirea şi combaterea criminalităţii economico–financiar din DIICOT lucrează chiar la această firmă, conform declarației de avere. Marcel Vulpoi de la Vulpoi & Toader Management a fost sub acuzare recent pentru complicitate la abuz in serviciu. Trandafir conduce structura DIICOT care îl cercetează pe Ioan Niculae.
trandafir2

- Advertisement -

LIVIU DRAGNEA ȘI O ȘPAGĂ DE 3,5 MILIOANE EURO
dragspi
Dosarul lui Ioan Niculae (foto) are legătură și cu vicepremierul Liviu Dragnea. Procurorii DNA efectuează cercetări într-un dosar disjuns din cel în care fosta șefă a DIICOT Alina Bica a fost trimisă în judecată și în care apar numele oamenilor de afaceri Ovidiu Tender, Ioan Niculae și al ministrului Liviu Dragnea.
Ioan Niculae
În baza aceluiași proces verbal de sesizare din oficiu, din data de 15.10.2013, al Direcției Naționale Anticorupție, Secția de combatere a corupției, s-a reținut în fapt că, în contextul în care inculpatul Ioan Niculae era cercetat într-un dosar al DIICOT, inculpatul a apelat în cursul anului 2013, prin intermediul vicepremierului din Guvernul României, Dragnea Nicolae Liviu, la Bica Alina Mihaela, procuror șef al DIICOT, pentru soluționarea favorabilă a dosarului sau pentru tergiversarea soluționării până la intervenirea prescripției. Bica Alina Mihaela, în scopul tergiversării soluționării dosarului penal care îl viza pe inculpatul Ioan Niculae, a intervenit la nivelul procurorului de caz care avea în instrumentare dosarul pentru ca acesta să stopeze investigațiile pe care le derula prin care a solicitat date privind utilizatorul unui anumit număr telefonic pe care îl folosea Dragnea Nicolae Liviu. În schimbul acestui folos, inculpatul Ioan Niculae a oferit inculpatei Bica Alina Mihaela suma de 3,5 milioane euro, mai declară DNA.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img