spot_img
8.6 C
București
joi, aprilie 18, 2024
AcasăFapt DiversInovații la CES 2015: De la e-ghiveci la automobilul Mercedes fără șofer...

Inovații la CES 2015: De la e-ghiveci la automobilul Mercedes fără șofer și aplicația pentru parcarea unui BMW

-

Cea mai mare expoziţie de produse digitale din lume îşi deschide porţile marţi. Consumer Electronics Show (CES), care se va desfăşura în perioada 6-9 ianuarie în Las Vegas reuneşte peste 3.500 de participanţi. Mini-dronele, automobilele conectate la Internet şi noile dispozitive purtabile vor fi principalele atracţii ale CES 2015, transmite Radio France Internationale.
CES-2015-e1404787367173

Dacă expoziţiile anterioare au fost dominate de televizoarele cu rezoluţie Ultra HD, CES 2015 aduce în prim plan tehnologii care încă nu şi-au făcut loc pe piaţa bunurilor de larg consum. E vorba între altele de drone, dispozitive purtabile şi o gamă variată de produse şi echipamente conectate la Internet, inclusiv casele „inteligente”.

- Advertisement -

O inovaţie insolită este „e-ghiveciul”, creaţie a unei companii franceze. Pe înţelesul tuturor, un ghiveci care monitorizează starea de sănătate a plantei şi o udă automat, spune RFI. Proprietarul poate alege ca planta să fie udată automat la anumite ore sau poate da comanda prin smartphone, de oriunde ar fi, potrivit Hotnews.
Producătorii auto sunt aşteptaţi şi în acest an în număr mare la târgul din Las Vegas. Volkswagen de exemplu a anunţat că va prezenta cel puţin zece modele, o premieră pentru constructorul german, în timp ce Mercedes va profita de ocazie pentru a dezvălui un nou prototip de automobil capabil să meargă fără şofer, scaunele pentru pasageri fiind poziţionate faţă în faţă.
ces2015bmw

La rândul său, BMW vine şi el cu ceva nou: vizitatorii vor putea urmări o demonstraţie privind funcţionarea unei aplicaţii smartphone pentru parcarea de la distanţă a unui astfel de autoturism.
Dronele vor fi la loc de cinste anul acesta la târgul din Las Vegas. O companie britanică va prezenta mini-drona Zano, cu patru elice de mărimea unei palme, capabilă să filmeze la rezoluţii înalte. Un alt producător de drone (Air Dog) va dezvălui o astfel de instalaţie echipată cu o cameră video care îşi urmează automat proprietarul.
Televizoarele, atracţia tradiţională la CES, vor fi prezente în număr mare şi la expoziţia din acest an, produsele prezentate de LG, Sony şi Samsung fiind printre cele mai aşteptate. Cât despre smartphone-uri şi accesorii digitale, sud-coreeanul Samsung este aşteptat să prezinte un teaser cu noul Galaxy S6, în timp ce producătorul de aparate şi echipamente foto Kodak va debuta pe segmentul telefoanelor inteligente cu un dispozitiv ce promite să ofere servicii de printare şi sharing, spune RFI.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img