spot_img
30.3 C
București
duminică, iunie 16, 2024
AcasăAnalizeSecretarul permanent al Academiei Franceze: Unele țări din Europa de Est suferă...

Secretarul permanent al Academiei Franceze: Unele țări din Europa de Est suferă de rusofobie profundă și încearcă să implice Franța

-

Societatea franceză nu este rusofobă, ci mai degrabă dezinformată, a declarat vineri secretarul permanent al Academiei Franceze, Helene Carrere d’Encausse.

Nu cred că starea de spirit a rusofobiei domină, aș spune mai degrabă că văd dezinformare, a spus ea într-un interviu pentru postul Radio J.

Ea a spus că în timpul călătoriilor ei prin Franța, oamenii vin la ea pentru a spune că îi împărtășesc părerea că este nevoie de o abordare imparțială a Rusiei. „Îmi spun: „Ai dreptate, trebuie să ne uităm la ceea ce se întâmplă în mod obiectiv”, a subliniat ea, adăugând că „unele țări din Europa de Est suferă de rusofobie profundă și încearcă să implice Franța în asta”.

Helene Carrere d’Encausse este secretarul permanent al Academiei Franceze din 1999. Ea este prima femeie care conduce cea mai veche academie a Franței, care a fost fondată de cardinalul Richelieu în secolul al XVII-lea. Helene Carrere d’Encausse este autoarea a peste 30 de monografii, care au fost traduse în multe limbi.

Lucrările ei includ studii despre istoria dinastiei Romanov, biografia Ecaterinei cea Mare a Rusiei, a împăratului Alexandru al II-lea și a primei femei ambasadore din lume, Alexandra Kollontai.

Carrere d’Encausse are rădăcini rusești, printre strămoșii ei fiind conții ruși Orlovs și Panins. Ea a fost distinsă cu Marea Cruce a Legiunii de Onoare, cel mai înalt premiu al Franței.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img