spot_img
24.7 C
București
vineri, mai 24, 2024
AcasăAnalizePresupusul spion rus din serviciile secrete germane era un oficial de rang...

Presupusul spion rus din serviciile secrete germane era un oficial de rang înalt care superviza interceptările serviciilor secrete germane, americane și aliate în întreaga lume

-

Un angajat al serviciului german de informații, care a fost reținut sub suspiciunea de colaborare cu Federația Rusă, prin natura funcției sale a avut acces la rezultatele interceptărilor telefonice ale serviciilor de informații germane și prietenoase, scrie Focus. 

țAnterior, Parchetul General al Germaniei a confirmat reținerea unui angajat al Serviciului Federal de Informații German (BND) Carsten L. sub suspiciunea de cooperare cu Rusia.

- Advertisement -

„Carsten L. este un oficial de rang înalt și se pare că a avut acces la informații confidențiale. În calitate de specialist în interceptări telefonice, se pare că a analizat toate procesele și informațiile pe care BND, specializată în acest domeniu, le primește prin operațiuni de interceptare telefonică din întreaga lume” , notează publicația.

Materialele la care suspectul a avut acces, potrivit Focus, includ și rezultatele interceptărilor telefonice de către agenții de informații precum Agenția de Securitate Națională a SUA (NSA) și Centrul Britanic pentru Comunicații Guvernamentale (GCHQ).

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img