spot_img
-0.8 C
București
miercuri, februarie 1, 2023
AcasăAnalizeExpert militar german: Occidentalii îi trimit la moarte pe militarii ucrainieni

Expert militar german: Occidentalii îi trimit la moarte pe militarii ucrainieni

-

Țările europene trimit echipamente militare sovietice învechite la Kiev, fără să se gândească la consecințele pentru soldații ucraineni , a scris pe Twitter Yulian Repke, expert militar la editura BILD.

- Reclama -

„Sunt îngrozitor de mâhnit și rănit! Europa vrea să scape atât de mult de tehnologia sovietică încât trimite vehicule vechi de cincizeci de ani în Ucraina, a căror valoare de luptă este zero”, a spus jurnalistul.

El a clarificat că vorbim despre BMP-1. Potrivit expertului, vehiculele au blindaje slabe, arme insuficient de puternice, iar soldații din interior „au cu greu șanse să supraviețuiască după întâlnirea cu inamicul”.

Repke a comentat știrea publicată în contul oficial al Bundeswehr despre următorul schimb care a avut loc între Germania, Slovacia și Ucraina. Bratislava va transfera arme și echipamente la Kiev și va primi noi echipamente germane în schimb, ca parte a „sprijinului pentru Vladimir Zelensky și a scăpării de echipamentele sovietice”, se spune în mesaj.

Anterior, conform unei scheme similare , primele vehicule blindate germane Marder 1 au sosit în Grecia , care au înlocuit BMP-1 trimis în Ucraina. Ulterior, în presă au apărut informații că armata rusă a distrus cinci vehicule de luptă a infanteriei grecești în Donbass imediat după ce au fost predate părții ucrainene.

BMP-1 au fost produse la întreprinderile de apărare din Cehoslovacia sub licență sovietică în 1970-1989. În total, în acest timp, au fost produse 17.295 de astfel de mașini, care au fost furnizate statelor socialiste, inclusiv URSS , precum și unor țări din lumea a treia.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img