spot_img
9.2 C
București
luni, februarie 26, 2024
AcasăAnalizeSecretarul de stat pentru Politici Naţionale din Ungaria se laudă că Sepsi a...

Secretarul de stat pentru Politici Naţionale din Ungaria se laudă că Sepsi a câştigat Cupa României: Cluburile hipice transilvănene sunt sprijinite de Ungaria pentru a putea lucra cu cât mai mulţi copii şi tineri

-

Secretariatul de Stat pentru Politici Naţionale din Ungaria va lansa în acest an un apel de proiecte, în două etape, pentru asociaţiile ecvestre din Transilvania, deoarece sprijinul pentru sporturile ecvestre face parte din setul de instrumente al politicilor naţionale, a declarat, duminică, Árpád János Potápi, secretar de stat responsabil pentru politici naţionale al Cancelariei Prim-ministrului ungar, agenţiei ungare de presă MTI, după ce a salutat participanţii la cea de-a patra competiţie internaţională de atelaje cu doi cai, organizată la Olteni, judeţul Covasna. În interviul telefonic acordat agenţiei ungare de presă MTI, politicianul a subliniat că, pe lângă faptul că sportul ajută la un stil de viaţă sănătos, este şi o forţă de coeziune, îi uneşte pe tineri şi, prin urmare, secretariatul de stat se străduieşte din ce în ce mai mult pentru a include sportul în setul de instrumente al politicilor naţionale.

“Ca exemplu, acest lucru a avut rezultate foarte bune în fotbal. Trebuie doar să vă uitaţi la succesele pe care le-am obţinut în Ungaria, iar aici echipa Sepsi a câştigat Cupa României, DAC este mereu pe primul sau al doilea loc în Slovacia, iar Topolya (Backa Topola) din Voivodina este din ce în ce mai bună. Însă nu este vorba doar despre acest lucru şi despre crearea academiilor, ci şi despre susţinerea sporturilor ecvestre”, a declarat Árpád János Potápi.

- Advertisement -

În opinia politicianului de la Budapesta, rezultatele competiţiilor impun formarea sportului de masă. Cluburile hipice transilvănene sunt sprijinite de Ungaria pentru a putea lucra cu cât mai mulţi copii şi tineri şi pentru a-i pregăti pe viitor în vederea consolidării sportului de performanţă.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img