spot_img
7 C
București
joi, februarie 29, 2024
AcasăAnalizePreședintele Serbiei anunță dezvoltarea Banatului: Autostradă spre Vârșeț

Președintele Serbiei anunță dezvoltarea Banatului: Autostradă spre Vârșeț

-

Președintele Serbiei Aleksnadar Vučić a vizitat districtul Rasina și lucrările la construirea Coridorului Morava, autostrada Pojate – Preljina care va conecta coridoarele 10 și 11, proiect care va fi terminat până la finale anului.

Vučić a menționat că această autostradă este deosebit de importantă pentru Kruševac şi Trstenik, unde va fi construită o zonă industrială şi deschise 3 sau 4 fabrici care ar contribui la reducerea şomajului în această zonă.

- Advertisement -

El a spus că prin terminarea centurii Kragujevac și conectarea cu coridorul 11, Serbia va fi foarte bine conectată

Totodată a amintit și Banatul, constatând că acest district va fi conectat perfect când va începe proiectul autostrăzii Belgrad – Zrenianin. El a reamintit că se construiește și Magistrala dunăreană, apoi autostrada spre Vârșeț care va contribui suplimentar la dezvoltarea orașului Panicova, un oraș al viitorului, cum l-a numit, și se va dezvolta foarte repede din cauza zonei industriale și a calității fabricilor de aci.

- Advertisement -

În acestă zonă se va dezvolta pe lângă Panciova, și comunele Alibunar și Cuvin, dar și întreaga zonă a Vârșețului, a spus președintele.

Comuna (municipalitatea) Vârșeț se întinde pe o suprafață de 800 km2 și are o populație de 54.369 locuitori (2002). Orașul de reședință avea 40.000 locuitori în anul 2002. Aici se află o importantă comunitate a românilor din Voivodina, care numără 5.913 locuitori și reprezintă 11 % din populație (a doua ca mărime după cea din Alibunar). În 2005 România a deschis un consulat general aici.

În 1881 la Vârșeț locuiau 33477 de persoane, din care 17676 români, 7704 germani, 4292 sârbi, 1444 maghiari, și 2361 din alte etnii

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img