spot_img
22 C
București
miercuri, iulie 24, 2024
AcasăAnalizeDe ce au luat cu asalt ucrainienii granița cu România în ultimele...

De ce au luat cu asalt ucrainienii granița cu România în ultimele zile?

-

Oare cei din regiunea Cernăuţi să nu mai aibă ce mânca? Au bătut drumul degeaba, s-au călcat în picioare la Vama Siret pentru a primi 330 de euro de la Crucea Roşie a României Zvonul că organizația Crucea Roșie a României ar oferi  330 de euro cetățenilor ucraineni, o subvenție de 110 euro pe lună pentru o perioadă de trei luni s-a răspândit cu foarte mare viteză în ultimele zile în regiunea Cernăuți, Ucraina, scrie Zorii Bucovinei din Cernăuți.

- Reclama -

Astfel că numărul cetățenilor ucraineni care intră în România prin Vama Siret a început să crească de săptămâna trecută de la o zi la alta. De la o medie zilnică de puțin peste două mii de cetățeni ucraineni  au ajuns până la 6.322 de persoane.  Astfel, în ultimele șapte zile au intrat în România prin Vama Siret 32.144 de persoane, cu aproximativ 15.000 mai mulți față de săptămâna precedentă. 

- Advertisement -

Când au ajuns însă de cealaltă parte a graniței, cetățenii ucraineni, în majoritate femei și copii, au aflat că au bătut drumul degeaba. Programul Crucii Roșii se adresează doar cetățenilor ucraineni refugiați de război care au rămas pe teritoriul României, un program similar funcționând și în Polonia, iar înscrierea se face online. 

Crucea Roșie: „Nu beneficiază de program cetățenii ucraineni care nu se stabilesc în România”

- Advertisement -

Directorul Crucii Roșii Suceava, Cornel Dediu, a transmis un comunicat de presă în care precizează că nu beneficiază de acest program decât cetățenii ucraineni care se stabilesc în România: 

„Crucea Roșie Română derulează împreuna cu Federația Internaționala de Cruce Rosie si Semiluna Rosie un program de asistenta financiara pentru cetatenii ucraineni care, ca urmare a conflictului armat din Ucraina, s-au stabilit in Romania. În ultimele zile, un numar însemnat de cetateni ucraineni care locuiesc in Ucraina, trec zilnic granita prin punctul de frontiera de la Siret pentru a aplica si a beneficia de programul de asistenta financiara al Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania. Acest lucru a facut ca activitatea lucratorilor vamali din acest punct de trecere a frontierei sa fie grav perturbata, timpii de asteptare si procesare a documentelor crescand semnificativ.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img