spot_img
0.7 C
București
sâmbătă, februarie 4, 2023
AcasăAnalizeSecretarul de stat american, o noapte în România: O singură întrevedere, dar...

Secretarul de stat american, o noapte în România: O singură întrevedere, dar nu cu Iohannis

-

Rex Tillerson, secretarul Departamentului de Stat al SUA, a aterizat în România în seara zilei de miercuri, 15 noiembrie, la ora 20,30. Șeful diplomației americane a sosit la București într-o escală la întoarcerea dintr-o lungă vizită în Asia, urmând a petrece noaptea în România, anunță DC News. Ambasada SUA a confirmat informația.

- Reclama -

Urmare a dorinței sale, vizita este una discretă, fără întrevederi cu oficiali români, politicieni sau membri ai instituțiilor statului. Singura excepție o constituie întrevederea cu ministrul român de Externe, Teodor Meleșcanu, mai afirmă sursa citată.

Avionul lui Tillerson a fost fotografiat pe aeroportul Otopeni de Lucian Mîndruță, care s-ar fi aflat într-un alt avion pe pistă, conform propriilor afirmații.

Ambasada SUA la Bucureşti a anunţat că secretarul de stat american Rex Tillerson se află la Bucureşti, acesta înnoptând în România pe drumul de întoarcere din Myanmar către Washington.

„Avionul său face un stop tehnic la Bucureşti, deoarece vine dinspre Asia, unde a fost cu preşedintele Donald Trump. Nu este o vizită oficială sau planificată din timp”, au arătat surse.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img