spot_img
0.1 C
București
vineri, ianuarie 27, 2023
AcasăActualitateSecretarul de stat american: Decizia de a abandona teritoriile cucerite de ruși aparține...

Secretarul de stat american: Decizia de a abandona teritoriile cucerite de ruși aparține integral poporului ucrainean, dar SUA ar susține o asemenea decizie

-

Secretarul de stat american, Anthony J.Blinken, a declarat ieri, într-un interviu pentru PBS News Hour, că decizia de a abandona teritoriile cucerite de ruși aparține integral poporului ucrainean, dar că SUA ar susține o asemenea decizie, odată luată. Întrebat cum comentează tot mai multele poziții ale experților care spun că Ucraina va trebui să facă unele concesii teritoriale în est, oficialul american a răspuns conform Inpolitics:

”Viitorul Ucrainei depinde de ucraineni. Depinde de poporul ucrainean și, în cele din urmă, acele decizii vor fi luate strict de guvernul său ales democratic, inclusiv de președintele Zelensky. Va trebui să stabilească ce este în interesul țării sale, al poporului său, iar noi vom sprijini asta. Nu vom fi mai puțin ucraineni decât ucrainenii; nu vom fi mai ucraineni decât ucrainenii. Dar, pînă la urmă, depinde strict de ei. Și despre asta este, în final despre asta este vorba. Vladimir Putin încearcă să le ia ucrainenilor dreptul de a-și determina propriul viitor. Susținem cu tărie acest drept și vom veghea că ucrainenii să decidă ceea ce este în interesul lor” a spus Blinken.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img