spot_img
25.9 C
București
duminică, iulie 14, 2024
AcasăAnalizeSecretarul Consiliului de Securitate al Rusiei: Al-Qaeda și talibanii au fost creați de...

Secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei: Al-Qaeda și talibanii au fost creați de americani și continuă să fie utilizate activ de serviciile secrete americane

-

Statele Unite au creat mișcările teroriste Al-Qaeda și Talibani (ambele interzise în Rusia) și încă le folosesc activ pe ambele în urmărirea obiectivelor geopolitice, a declarat secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolay Patrushev, la o întâlnire a înalților reprezentanți ai BRICS. responsabil pentru securitatea națională miercuri.

- Reclama -

„Al-Qaeda și talibanii au fost creați de americani și continuă să fie utilizate activ de serviciile secrete americane în urmărirea obiectivelor geopolitice”, a spus el.

- Advertisement -

Patrushev a subliniat că Rusia a continuat să depună eforturile necesare pentru a combate terorismul internațional.

„Cu toate acestea, ele nu pot fi suficient de eficiente fără ca întreaga comunitate internațională să-și joace rolul și să prezinte un front comun împotriva terorismului”, a subliniat Patrushev.

- Advertisement -

El a atras atenția asupra faptului că terorismul a fost unul dintre instrumentele din „arsenalul de războaie hibride” al Occidentului. În același timp, a continuat el, Rusia, ca și până acum, era pregătită pentru cooperare pe calea antiteroristă.

„Deși organizațiile teroriste internaționale din Irak și Siria și-au pierdut acum mult din puterea inițială, ele și-au schimbat tacticile și și-au extins activitatea în noi domenii. Tinerii sunt din ce în ce mai implicați în activitățile lor. Există o tendință evidentă spre fuziunea dintre teroristul subteran cu trafic de droguri, arme, oameni și organe”, a avertizat Patrushev.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img