spot_img
1.6 C
București
sâmbătă, februarie 4, 2023
AcasăAnalizeAmericanii au dat foc Pakistanului: Fostul premier Imran Khan în fruntea unui convoi...

Americanii au dat foc Pakistanului: Fostul premier Imran Khan în fruntea unui convoi de demonstranți

-

Guvernul pakistanez a solicitat ajutorul Armatei pentru a proteja principalele clădiri guvernamentale, în urma confruntărilor violente dintre Poliție și susținătorii fostului premier, Imran Khan. Marți seară, fostul premier a condus un convoi mare de susținători ai săi, către capitala Islamabad.

- Reclama -

Corespondentul BBC transmite că deasupra Islamabadului s-au ridicat nori denși de fum, provocați de gazele lacrimogene lansate de polițiști împotriva susținătorilor fostului premier Imran Khan, inclusiv din cauza incendierii unor copaci de pe marginea străzilor. Tensiunile politice s-au acutizat după ce dl Khan a fost înlăturat de la putere luna trecută, în urma moțiunii de cenzură la adresa sa.

Fostul premier susține că este victima unei acțiuni orchestrate de SUA, privind schimbarea regimului politic, din cauza deciziilor sale privind politica externă.

UPDATE: Fostul premier pakistanez, Imran Khan, a anulat momentan un nou marş al susţinătorilor săi, dar a avertizat Guvernul că protestul va fi reluat, dacă nu sunt anunţate alegeri în următoarele şase zile. Ultimele 24 de ore au fost haotice în Islamabad, care a fost blocat de ciocnirile dintre Poliţiei şi protestatari. Guvernul premierului Shehbaz Sharif a încercat să îi împiedice pe susţinătorii lui Khan să ajungă în capitală, închizând toate căile de acces către oraş, însă au intervenit judecătorii. Guvernul a fost forţat de un ordin al Curţii Supreme, să permită protestele. De-a lungul zilei de miercuri, Poliţia şi protestatarii au intrat în conflicte în diferite părţi ale Pakistanului.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img