spot_img
30.6 C
București
luni, iulie 22, 2024
AcasăActualitateSecretar de stat la Energie se revoltă împotriva lui Dandana: Riscăm să...

Secretar de stat la Energie se revoltă împotriva lui Dandana: Riscăm să devenim, pentru mulți ani, dependenți de importurile de energie electrică la prețuri uriașe

-

Secretarul de stat din Ministerul Energiei, social-democratul gorjean Constantin Ștefan, afirmă, pe Facebook, că nu este de acord cu închiderea capacităţilor pe cărbune de la Complexul Energetic Oltenia, aşa cum se arată în proiectul de ordonanţă de urgenţă a guvernului, transmite Radio Infinit.

- Reclama -

“Nu sunt de acord cu închiderea definitivă şi ireversibilă care este totuna cu ‘dezafectarea’ grupurilor energetice pe cărbune. Riscăm să devenim, pentru mulți ani, dependenți de importurile de energie electrică la prețuri uriașe, devastatoare pentru consumatorii români. Din 2014 și până în prezent, România a pierdut aproximativ 3000 MW putere instalată pe cărbune. Cu noul context al crizei energetice europene, țări precum Germania, Polonia şi Spania, care au conservat grupurile energetice pe cărbune cu mulți ani în urmă, acum le-au repornit, ba chiar au şi construit altele noi. România trebuie să mențină în funcțiune, atâta timp cât este nevoie, toate capacitățile energetice pe cărbune de la CE Oltenia pentru a nu ne pierde independența energetică”, a transmis Ștefan.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img