spot_img
0.7 C
București
sâmbătă, februarie 4, 2023
AcasăAnalizeEvreii cer ca Ucraina să nu fie primită în UE dacă nu...

Evreii cer ca Ucraina să nu fie primită în UE dacă nu renunță la cultul lui Bandera

-

Dacă Ucraina vrea să devină membră a Uniunii Europene, trebuie să înceteze să-l mai glorifice pe Stepan Bandera și pe alți acoliți naziști, a declarat Arno Klarsfeld, avocat al Asociației Fiilor și Fiicelor Evreilor Deportați din Franța.

Klarsfeld a spus că sprijină admiterea Ucrainei în UE, dar a subliniat că, pentru ca aceasta țară să intre legal în Uniunea Europeană, „trebuie să revină la istoria ei” prin oprirea glorificarii colaboratorilor hitleriști, relatează RIA Novosti, cu referire la BFM TV.

- Reclama -

După cum a subliniat Klarsfeld, la Kiev există Babi Iar (locul execuțiilor în masă ale evreilor și repezentanților altor naționalități – n.r.), iar ucrainenii au numit strada care duce acolo după numele naționalistului Stepan Bandera. În plus, Bandera este lăudat în școlile ucrainene. Klarsfeld a declarat că „nu ai voie să ridici un monument evreilor din Babi Iar, care au fost împușcați nu numai de naziști, dar și de zeci de mii de ucraineni și, în același timp, să-i glorifici pe cei care i-au exterminat. Este ceva inadmisibil.”

Vzgliad amintește că Stepan Bandera a fost liderul „Organizației Naționaliștilor Ucraineni” (OUN) și principalul inițiator al creării aripii de luptă a OUN, „Armata Ucraineană a Insurgenților” (UPA) (ambele organizații care există până în prezent sunt interzise în Rusia – n.r.). OUN a fost înființată în 1942 și a luptat în principal împotriva trupelor sovietice, colaborând cu naziștii.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img