spot_img
31 C
București
duminică, iulie 21, 2024
AcasăAnalizeElena Udrea la Ziua Z: Cineva care nu mai poate da ordine...

Elena Udrea la Ziua Z: Cineva care nu mai poate da ordine judecătorilor astăzi aşa cum o făcea în trecut, pentru că azi nu mai există „sistemul paralel de justiţie”, a pus la cale un plan bine ticluit 

-

Elena Udrea, care a ajuns în închisoarea de la Târgşor a postat un mesaj, duminică, cu o zi înainte de recursul în dosarul său, cu titlul: Cine se teme de rejudecarea Galei Bute?. Ea spune că, dacă dosarul Gala Bute este rejudecat de către judecători independenţi, singura soluţie posibilă este achitarea ei. Udrea mai acuză faptul că cineva care nu mai poate da ordine judecătorilor astăzi aşa cum o făcea în trecut, pentru că azi nu mai există „sistemul paralel de justiţie”, a pus la cale un plan bine ticluit prin care a manipulat judecători şi i-a determinat prin intoxicări să se răzgândească în dimineaţa zilei de 7 aprilie şi să îi respingă contestaţia în anulare.

- Reclama -

”Cine se teme de rejudecarea Galei Bute? Am citit motivarea halucinantei Decizii a ICCJ prin care DOAR MIE, dintre toate cazurile similare, mi s-a respins dreptul a fi rejudecată legal în dosarul Gala Bute, şi sunt uluită de argumentele pe care cei 4 judecători le aduc pentru respingerea contestaţiei mele în anulare. Dacă această motivare ar fi fost făcută de judecători de la cea mai mică judecătorie din ţară, poate cineva le găsea o scuză. Dar ea este asumată de judecători de la cea mai înaltă instanţă din România, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, şi, chiar de către nişte judecători pe care eu îi consider dintre cei profesionişti!”, scrie Udrea pe Facebook. 

- Advertisement -

Ea spune că dă doar două exemple din motivare:

”1) Cei 4 au considerat că 6 ani nu sunt de ajuns să se rejudece apelul în Gala Bute, invocând astfel riscul de prescripţie despre care vorbeşte decizia CJUE din decembrie 2021. Apelul iniţial a fost judecat în 8 luni!!! Tot procesul a durat 3 ani, cu tot cu urmărirea penală. Cum să spui că nu ţi-ar ajunge 6 ani să rejudeci apelul? Apoi, timpul necesar judecarii este în mana judecătorilor, ei pot decide cât de repede se judecă un dosar şi ar putea rejudeca un apel şi în 6 luni, şi în 3 luni.

- Advertisement -

2) Au spus că există riscul ca, după atâta timp, martorii să nu îşi mai amintească faptele! Pai legea prevede prescripţie de 15 ani, chiar şi de 20 de ani la abuzul în serviciu! Asta înseamnă că legea are în vedere faptul că un proces poate dura atât, fără probleme de administrare de probe. Teoria judecătorilor este buna să fie predată celor care vor ca prescripţia să nu existe, eventual! Dar nu funcţionează în contextul legii existente şi nu a fost un argument care să îi oprească pe aceşti judecători să redeschidă toate celelalte dosare care acum se rejudecă. Mai degrabă cred că temerea lor este că, nemaifiind ameninţaţi cu arestarea astăzi, cei trei denunţători din dosar, Nastasia, Lungu, Topoliceanu, ar putea să îşi retragă denunţurile mincinoase”.

”Toate motivarea poate fi rezumată aşa: Nu vrem să aplicăm legea în cazul lui Udrea, pentru că, dacă este rejudecată, este posibil să ne scape! Da, aşa este! Dacă dosarul Gala Bute este rejudecat de către judecători independenţi, singura soluţie posibilă este ACHITAREA MEA!”, mai spune ea.

Elena Udrea precizează că ”este vorba despre dosarul în care singurele probe în acuzarea sa sunt declaraţiile celor 3 denunţători, care au rămas liberi ca urmare a acestor declaraţii mincinoase!”

”Asta nu a contat pentru judecătorii „sistemului paralel”, Florentina Dragomir sau Ionuţ Matei, care, puşi cu mâna în completele care m-au judecat, au executat ordinul de condamnare a mea, împotriva oricăror evidenţe din dosar. Eu am avut curajul să vin în România acum 3 ani de bunăvoie, să mă supun rejudecării dosarului Gala Bute, crezând că justiţia a devenit corectă şi independentă după Decizia nr. 685/2018 a CCR şi că voi avea parte de lege şi dreptate de data asta! Abuzul făcut acum împotriva mea este mai mare chiar decât ceea ce au făcut Florentina Dragomir şi Ionuţ Matei, care măcar s-au prefăcut că mă judecă 3 ani” Acum mi se spune clar „ţie nu vrem să îţi aplicăm legea, în cazul tău nu vrem să respectăm nici legea, nici decizia CCR, nici cea a CJUE, nu vrem să respectăm nimic”, scrie Udrea. 

Ea afirmă că ”cineva care nu mai poate da ordine judecătorilor astăzi aşa cum o făcea în trecut, pentru că azi nu mai există „sistemul paralel de justiţie”, a pus la cale un plan bine ticluit prin care a manipulat judecători şi i-a determinat prin intoxicări să se răzgândească în dimineaţa zilei de 7 aprilie şi să îi respingă contestaţia în anulare, şi anume ”cineva care este disperat să nu se rejudece Gala Bute pentru ca eu să rămân condamnată ilegal!”

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img