spot_img
31.7 C
București
luni, august 8, 2022
AcasăDezvaluiriSe cere anchetarea lui Zdreanță în Comisia SRI

Se cere anchetarea lui Zdreanță în Comisia SRI

-

Deputata PSD Andreea Cosma i-a trimis, marti 28 februarie 2017, o solicitare presedintelui Comisiei parlamentare de control a activitatii SRI, Adrian Tutuianu, in vederea declansarii unor verificari in legatura cu legaturile dintre celebrul procuror Mircea Negulescu si ofiteri ai Serviciului Roman de Informatii. Andreea Cosma ii cere lui Adrian Tutuianu sa discute cazul Negulescu in sedinta Comisiei din 28 februarie 2017, la care este asteptat sa participe si directorul SRI Eduard Hellvig, scrie Lumea Justiției.

- Reclama -

Iata solicitarea deputatei Andreea Cosma catre seful Comisiei de control a activitatii SRI:

Stimate domnule presedinte Adrian Tutuianu,

In ultima perioada, in spatiul public romanesc, au aparut informatii privind nereguli existente in activitatea procurorului Mircea Negulescu, care activeaza in cadrul DNA Prahova. In urma dezvaluirilor din mass media, Negulescu a solicitat detasarea din functie si, apoi, retragerea din magistratura.

In data de 20 februarie, mai multe institutii de presa au prezentat o inregistrare in care procurorul Mircea Negulescu vorbea despre protectia care i-ar fi asigurata de catre seful SRI Prahova, colonelul Sabin Iancu, in baza unui protocol institutional existent intre DNA si SRI, dar si a unei colaborari preexistente intre cei doi. (Anexa 1)

De asemenea, in cadrul mai multor emisiuni televizate, omul de afaceri Nicolae Onea a declarat explicit ca ‘toate presiunile si abuzurile procurorului Negulescu il aveau drept tinta pe fostul presedinte al CJ Prahova Mircea Cosma’. (Anexa 2)

Mai mult, Daniel Florea, fost sef al Biroului de Contrainformatii din SRI, a declarat in mai multe emisiuni televizate ca SRI ‘l-a urmarit patru ani pe Mircea Cosma’ si ca ‘procurorul Negulescu dicta ofiterilor SRI interceptarile telefonice pe care le dorea in dosare’, stenogramele fiind astfel ‘fabricate’ impotriva inculpatilor (Anexa 3)

Pe data de 27 februarie, publicatia on line Lumea Justitiei a prezentat o adresa oficiala a Serviciului Roman de Informatii in care se vorbeste despre ‘Protocolul de cooperare intre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si Serviciul Roman de Informatii pentru indeplinirea sarcinilor ce le revin in domeniul securitatii nationale nr. 003064 din 4.02.2009’ si despre ‘Planul de cooperare nr. 003864826 din 13.07.2011’. (Anexa 4)

Stimate domnule presedinte,

Va informez ca, urmare a tuturor acestor informatii aparute in spatiul public, la nivelul judetului Prahova, s-a constituit un grup de persoane care se considera victime ale unor dosare penale fabricate de procurorul Mircea Negulescu in colaborare cu ofiteri din cadrul Serviciului Roman de Informatii. In acest sens, ca parlamentar ales in Prahova, am primit nenumarate cereri de a formula o solicitare catre Comisia comuna permanenta a Camerei Deputatilor si Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activitatii SRI in vederea lamuririi tuturor acestor aspecte care sunt de natura sa vicieze deopotriva desfasurarea procesului de Justitie si increderea in institutiile statului.

Avand in vedere toate aceste elemente care par sa descrie o implicare a SRI Prahova in instrumentarea unor dosare penale impotriva unor cetateni din judetul in care am fost aleasa, va rog, domnule presedinte Adrian Tutuianu, urmatoarele lucruri:

1.Sa solicitati, in cadrul sedintei din 28 februarie 2017 a Comisiei comune permanente a Camerei Deputatilor si Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activitatii SRI, o pozitie oficiala din partea directorului Eduard Hellvig si a ofiterilor prezenti la intalnire cu privire la colaborarea dintre procurorul Mircea Negulescu, colonelul Sabin Iancu, actualul sef al SRI Prahova, si predecesorul acestuia in vederea instrumentarii unor dosare penale impotriva unor oameni politici, oameni de afaceri si inalti functionari publici din Prahova. In ce context si in ce baza legala s-a realizat aceasta colaborare? Ce informatii au furnizat ofiterii SRI in perspectiva acestor dosare penale?

2.Sa solicitati audierea fostului ofiter SRI Daniel Florea, pentru a lamuri daca interceptarile realizate de SRI corespund cu stenogramele inserate in dosarele instrumentate de procurorul Negulescu sau acestea din urma au fost ‘modificate’ in vederea construirii unor aparente probe impotriva inculpatilor din respectivele spete penale. (vezi Anexa 3)

3.Sa solicitati un raspuns daca dosarul numarul P/1547/2014 a fost realizat in baza Protocolului de cooperare intre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si Serviciul Roman de Informatii pentru indeplinirea sarcinilor ce le revin in domeniul securitatii nationale nr. 003064 / 4.02.2009 si a Planului de cooperare nr. 003864826 / 13.07.2011.

Va multumesc!

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Rețeaua sexuală Epstein, un paravan CIA și/sau Mossad?

0
Podcasterul american Joe Rogan a sugerat, în cadrul emisiunii sale „The Joe Rogan Experience”, că miliardul american Jeffrey Epstein, condamnat pentru abuzuri sexuale, ar...