spot_img
23.6 C
București
joi, august 11, 2022
AcasăEconomieAgriculturaȘeful Consiliului Concurenței: Nu trebuie să capitulăm în fața Comisiei Europene pe...

Șeful Consiliului Concurenței: Nu trebuie să capitulăm în fața Comisiei Europene pe legea supermarketurilor

-

Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei a declarat marţi că instituţia pe care o conduce va finaliza în acest an investigaţii importante privind posibile licitaţii tructate. Cât priveşte legea 51% din produse pe lanţul scurt, acesta spune că statul are argumente în faţa CE.

- Reclama -

„Nu cred că trebuie să capitulăm fiindcă am primit avertisment de la Comisia Europeană în ceea ce priveşte legea referitoare la 51% dintre produsele din magazinele marilor lanţuri comerciale să provină de la producătorii locali. Nu trebuie să renunţăm la toată legea şi să dăm înapoi cu totul. Ne-am aşteptat ca legea să aibă dificultăţi în implementare şi am crezut că este necesară o corecţie a ei. De asemenea, este important cu arată normele de aplicare. Deci trebuie să vedem ce putem face să funcţioneze cât mai bine şi să apară nomele de aplicare”, a precizat preşedintele Consiliului Concurenţei.

Acesta a spus că: „Dialogul cu Comisia Europeană va fi legat de acest procent de 51% din produse pe lanţul scurt. Cred că sunt argumente ale statului ca să susţină această prevedere”.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Românii fac 15.000 de euro urcarea pe Mont Blanc

0
Depozit de 15.000 euro pentru salvare și înmormântare ca să urci pe Mont Blanc. Banii sunt pentru a acoperi costurile în cazul în care trebuie...