spot_img
23.9 C
București
vineri, martie 29, 2024
AcasăcoronavirusSE ANUNȚĂ MĂSURI DURE/ Un draft care circulă în mediul privat anunță:...

SE ANUNȚĂ MĂSURI DURE/ Un draft care circulă în mediul privat anunță: 30% DIN BUGETARI- AFARĂ, PENSIILE REDUSE SAU IMPOZITATE, CREȘTEREA IMPOZITULUI PE VENIT LA 16%, PROGRAMUL PNDL-OPRIT

-

Marile companii şi marii investitori din România, reuniţi în Coaliţia pentru dezvoltarea României, dar şi alte organizaţii româneşti, discută diferite scenarii privind evoluţia economică a României, cât va fi căderea, care vor fi sectoarele cele mai afectate, care este necesarul de finanţare al guvernului, câţi bani trebuie luaţi de pe pieţele internaţionale de capital, care este capacitatea BNR de finanţare indirectă a deficitului bugetar, care sunt sursele externe disponibile pentru ca executivul să atragă bani şi care sunt măsurile economice imediate care ar trebui luate astfel încât această cădere economică să fie mai atenuată, iar redresarea să vină rapid.Conform unui document văzut de Ziarul Financiar, în T2 afacerile se vor reduce între 20-40%, trimestrul doi fiind cel mai critic, scrie Ziarul Financiar.

Documentul este un draft care circulă între mai multe organizaţii patronale şi de antreprenori.

- Advertisement -

CE MĂSURI SUSȚINE ZF CĂ AR FI PREVĂZUTE ÎN DOCUMENT:

”BNR va trebui să cumpere sume semnificative de titluri de stat din piaţa secundară, pentru a înlezni finanţarea deficitului bugetar, chiar şi la un deficit de 7% din PIB. Un deficit de 7% din PIB pare foarte greu de finanţat, dar un deficit mai mare va fi probabil imposibil de finanţat”, se menţionează în document.

- Advertisement -

Administraţia publică din România este extrem de birocractică şi consumă foarte multe resurse, iar bugetul nu are venituri suficiente, guvernul trebuie să treacă la o reformă fără precedent, respectiv o reducere cu 30% a personalului bugetar în următorii 5 ani.

Pensiile care nu sunt bazate pe contributivitate trebuie reduse sau impozitate şi trebuie introdus CASS la pensiile care depăşesc salariul mediu pe economie.

Cheltuielile de investiţii în cadrul programului PNDL ar trebui oprite.

Impozitul pe venit, care acum este de 10%, trebuie să crească la 16%, fără nicio scutire.

Sumele ce nu pot fi justificate de către persoanele fizice trebuie impozitate. Se porneşte de la o declaraţie iniţială de patrimoniu peste 1 mil. euro net.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img