spot_img
4.2 C
București
miercuri, noiembrie 29, 2023
AcasăcoronavirusVIDEO/ Sparangheliști români închiși și fără mâncare în Germania. Li s-au confiscat...

VIDEO/ Sparangheliști români închiși și fără mâncare în Germania. Li s-au confiscat actele și li se cere 300 de euro

-

Un grup de români aflaţi la cules de sparanghel în Germania s-au revoltat, oamenii acuzând faptul că sunt ţinuţi închişi, fără mâncare, scrie adevarul.ro.

- Reclama -

O femeie din Alba a publicat pe Facebook un video al unei discuţii cu  o femeie tot româncă, reprezentant al fermierului neamţ, căreia îi reproşează că le sunt reţinute cărţile de identitate.   Românii s-au revoltat la o fermă de sparanghel din Germania.

Grupul de muncitori format din femei şi bărbaţi sunt nemulţumiţi de banii oferiţi de către fermier şi susţin că le sunt reţinute buletinele şi nu mai primesc mâncare.  

Oamenii reclamă faptul că deşi s-au înţeles să primească 13,30 Euro pe oră, aceştia au aflat la faţa locului că vor primi 0,65 Euro/KG cules, motiv pentru care au refuzat să meargă la muncă.  

Va rog distribuiți sa vada lumea ca unde a venit ni sa promis mare si sare din pacate este total altceva aici acum suntem obligați de autoritățile germane sa stam 14 zile pe carantină fără mâncare fără bani si daca meriți până în orașul care este la 4 km de noi sa scoatem bani ca ne pune familie noastre luam amenda de 25 de mii de euro si politia o zis ca 5 euro este ziua de închisoare pentru a plăti amenda politia este mana cu ei va rog distribuiți sa ajunga la domnul președinte”, scrie unul dintre muncitori pe Facebook.

În imaginile publicate pe Facebook, reprezentata fermierului german le explică faptul că trebuie să plătească 300 de euro pentru a-şi primi actele înapoi şi că pot oricând merge la muncă. Suma ar reprezenta costul transportului până în Germania şi al cazării asigurate de fermierul neamţ. În replică, românii îi spun că nu asta a fost înţelegerea în momentul când au plecat din România şi îi spun că trebuie să îi trimită înapoi acasă cu avionul.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img