Scripcaru, bani din mita în campania electorală din 2012 a PDL

0

Primarul municipiului Brașov George Scripcaru a fost reținut, fiind acuzat de luare de mită și abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit – 4 infracțiuni, informează Direcția Națională Anticorupție.

Potrivit unui comunicat al DNA postat luni seară pe site-ul instituției, George Scripcaru, în perioada 2010-2012, în baza unei înțelegeri prealabile cu alte persoane, a acționat și a determinat funcționari din Primăria/ Consiliului Local Brașov și angajați din cadrul SC CET SA și SC Tetkron SRL să-și exercite defectuos atribuțiile de serviciu cu ocazia încheierii unor contrace/ convenții cu o firmă, urmărind obținerea pentru aceasta și persoanele care o administrau de foloase necuvenite, respectiv sume de bani și bunuri din patrimoniul societăților deținute de municipalitate.

„Ca urmare a înțelegerii prealabile cu administratorul unei alte societăți comerciale, a atribuit firmei controlate de acesta un contract de lucrări (deși societatea nu avea experiență în domeniu), iar ulterior a dispus decontarea unor lucrări neefectuate. O parte din banii obținuți în mod injust au fost utilizați, din dispoziția sa, pentru achiziționarea de materiale electorale în campania pentru alegerile locale din anul 2012. Pentru acoperirea acestor fapte, George Scripcaru a dat dispoziții să se post-constituie înscrisuri și ulterior a solicitat Consiliului de Administrație al SC Tetkron SRL ‘să găsească vinovați’ pentru decontările nelegale, indicând chiar trei angajați, deși cunoștea situația reală a acestor operațiuni financiare. Ulterior, funcționarii respectivi s-au conformat, în sensul că au constituit comisia de disciplină pentru cercetarea acelor persoane”, susțin procurorii.