spot_img
26.5 C
București
miercuri, august 17, 2022
AcasăEconomieAgriculturaAgricultura din UE va fi afectata: Val de căldură în Spania, Portugalia...

Agricultura din UE va fi afectata: Val de căldură în Spania, Portugalia și Franța

-

Zona de sud a Spaniei se află sub cod de alertă meteorologică maximă din cauza unui puternic val de căldură, cu temperaturi ce ajung la 44 de grade Celsius. Acest val de căldură a atins și Portugalia și Franța, unde se vor înregistra temperaturi caniculare până la sfârșitul săptămânii, conform unui material publicat de AFP, transmite Agerpres.

- Reclama -

„Astăzi, în zona Cordoba (în Andaluzia) s-au înregistrat 44°C”, a declarat un purtător de cuvânt al Agenției Meteorologice spaniole (Aemet).

Și alte țări europene au fost atinse de valul de căldură, în special vecinele Spaniei, unde autoritățile sunt în alertă de mai multe zile pentru a evita o catastrofă de tipul celei produse în 2003, când canicula a făcut zeci de mii de victime, mai ales dintre persoanele vârstnice.

Serviciul meteorologic din Franța a avertizat luni, cu privire la o săptămână caniculară, cu temperaturi cuprinse între 36 și 40°C în zona de sud-vest, valul de căldură precoce și cu valori foarte ridicate urmând să se extindă, începând de miercuri, în zonele de nord și de est ale Franței. Nivelul de alertă în aceste zone a fost ridicat la portocaliu, cea de-a doua treaptă din trei în cadrul sistemului de alertă folosit în această țară.

Ministrul francez pentru ecologie, dezvoltare durabilă și energie, Ségolene Royal, a recomandat cetățenilor să se răcorească în spațiile publice climatizate (bliblioteci, săli de cinema, centre comerciale etc).

Această caniculă amenință și recolta de grâu în Franța, conform autorităților.

Autoritățile portugheze au lansat un avertisment încă de vineri cu privire la acest val de căldură, cu temperaturi cuprinse între 35 și 44 de grade Celsius, luni fîn patru regiuni fiind în vigoare un cod portocaliu de alertă.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...