spot_img
20.2 C
București
duminică, aprilie 14, 2024
AcasăDezvaluiriScheletele din dulapul lui Mihai Fifor, dat favorit de media pentru funcția...

Scheletele din dulapul lui Mihai Fifor, dat favorit de media pentru funcția de premier PSD: RELAȚIA CU IOHANNIS

-

Mihai Fifor este numele înaintat de Evenimentul Zilei pentru funcția de premier din partea PSD, scrie Evenimentul Zilei.

Fifor este un apropiat al lui Liviu Dragnea. El vine din organizația PSD Arad, cu toate că a fost ales parlamentar în 2012 în Dolj. El este președintele Consiliului Național al PSD. A deținut funcții în Ministerul Administrației și Internelor

- Advertisement -

Președintele Klaus Iohannis a respins numirea lui Fifor în iulie 2015 în funcția de ministru al transporturilor afirmând că nu are experiență.

Greu de crezut că Iohannis îl va numi acum premier.

- Advertisement -

Fifor are cel puțin un schelet în dulap care îl face vulnerabil. Procurorii fac investigații la Craiova încă din anul 2013 și au strâns zeci de volume și documente despre achizițiile publice făcute de baronul Ion Prioteasa, șeful consiliului judetean Dolj. Prioteasa a derulat între anii 2011 și 2013 un proiect din bani europeni pentru modernizarea Muzeului Olteniei, o instituție aflată în subordinea sa. Muzeul Olteniei a fost condus până în toamna anului 2012 de Mihai Fifor. El este absolvent de filosofie.

În 2013, procurorii DNA l-au pus sub acuzare pe baronul Prioteasa într-un dosar complex în care este acuzat că a aranjat licitațiile publice organizate de Consiliul Județean Dolj, dar și de instituții din subordine, printre care Spitalul Județean sau Muzeul de Artă Craiova. Interesant este că acest dosar al baronului Prioteasa stă la dospit.

În privința renovării Muzeului Olteniei, de care este legată soarta noului lider PSD, Mihai Fifor, lucrurile se complică și mai mult. Am aflat că societatea care a modernizat pe bani europeni Muzeul Olteniei este patronată de un anume Marian Petcu. Acest afacerist este unul dintre denunțătorii primarului Craiovei, Olguța Vasilescu. Petcu ar fi colaborat cu procurorii DNA în mai multe dosare. Petcu, prin compania de construcții Recon SA, a primit circa șapte milioane de euro pentru renovarea Muzeului Olteniei, o suma exorbitantă pentru dimensiunea lucrării, spunea Silviu Mănăstire la Dosar de Politician la B1 TV.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img